07.12.2021 | Branchenyt
Lineage Logistics gennemfører investering i køle- og frysedivision
Med sit opkøb af Claus Sørensens køle- og frysedivision styrker Lineage Logistics sin rolle som distributør af temperaturkontrollerede fødevarer i Danmark. Opkøbet sker et år efter Lineage er trådt ind på det nordiske marked.
Claus Sørensen leverer køle-/frost opbevaring til kød og fjerkræ, brød, is, færdigretter, frugt og grønt og mejeriprodukter. Foto: 123RF
Lineage Logistics, der udbyder temperaturstyret industriel REIT og logistikløsninger, har meddelte, at de har afsluttet opkøbet af køle- og frysedivisionen i Claus Sørensen Gruppen: en anerkendt logistikoperatør inden for køl og frost i Danmark.
Købet blev i første omgang annonceret den 15. juni 2021.
Udvidelsen i Danmark er en afgørende del af Lineages vækstplaner i Norden. Opkøbet giver Lineages globale rækkevidde en vigtig forbindelse til Danmark, som er ved at udvikle sig til et førende europæisk midtpunkt inden for den globale køle- og frost forsyningskæde med luftfragt og søfartsinfrastruktur i verdensklasse.
Læs også: DFDS udvider indenfor kølelogistik med køb af HFS Logistics Group
”Claus Sørensens relationer og tilgang til at drive forretning vil sætte skub i vores vækstplaner i Norden. Vi ser frem til at arbejde sammen med dem for at betjene vores kunder i hele Europa”, siger Harld Peters, Senior Vice President for Europa hos Lineage.
Claus Sørensen leverer køle-/frost opbevaring til kød og fjerkræ, brød, is, færdigretter, frugt og grønt og mejeriprodukter. Ud over opbevaring leverer virksomheden indfrysning, kvalitetskontrol, pluk og pakning, isproduktion, toldoplag og distribution til detailhandel og catering. Claus Sørensen kan indfryse 1.800 tons produkter om dagen.
Lineage opnår nye strategisk vigtige lokationer
Opkøbet tilføjer betydelige volumener på strategisk vigtige lokationer nær danske havne og centre for fødevareproduktion.
Claus Sørensen, som har hovedkvarter i Esbjerg, har en kapacitet på næsten en million kubikmeter og 200.000 pallepositioner fordelt på ni lokationer og mere end 250 medarbejdere. Med opkøbet og færdiggørelsen af igangværende byggeriprojekter i Danmark vil Lineages samlede fodaftryk i Danmark omfatte 17 lokationer og næsten 300.000 pallepositioner.
Lineage Logistics trådte ind på det nordiske marked i juni 2020. Siden da har Lineage opkøbt Lundsøe Køl & Frys A/S med kølelagerfaciliteter i Nordjylland og Aarhus, Super Frost Sjælland ApS og Coldstar ApS udover opkøbet af Claus Sørensen.
- KCP
Strategi & ledelse

Krav til bæredygtighedsrapportering stiger
Fremover vil virksomheder være forpligtede til at rapportere om bæredygtighed på en helt ny måde. Rapporteringen skal skabe gennemsigtighed på markedet inden for områderne ”Environment”, ”Social” og ”Governance”, også benævnt ”ESG”.
Branchenyt

ROCKWOOL med blandt mest bæredygtige virksomheder
ROCKWOOL er placeret på en flot 16.-plads på Top 100-listen over verdens mest bæredygtige virksomheder. En liste, der netop er udsendt af Corporate Knights. Samtidig tildeles den danske stenuldsproducent også en førsteplads blandt producenter af byggematerialer.
E-handel

Lagerkapacitet og fragtpriser udfordrer e-handlen
Virksomheder med e-handel bevarer fortsat optimismen i et svært år. 2 ud 3 butikker forventer at sende dobbelt så mange pakker om tre år i forhold til 2022. Det er et år, der på logistiksiden er præget af udfordringer med fragtpriser og lagerkapacitet for alle netbutikker.
Branchenyt

Schneider Electric blandt verdens mest bæredygtige
For 12. år i træk optræder Schneider Electric på det internationale forskningsmagasin Corporate Knights’ liste over verdens mest bæredygtige virksomheder, hvor de er med i top-10. I kategorien ”industrikonglomerat” løber Schneider Electric med førstepladsen. Schneider Electric er den eneste virksomhed i sin kategori, der har formået at være på listen hvert år siden 2012.
Strategi & ledelse

Bæredygtighedsmodenhed er i stejl stigning
Flere og flere virksomheder har i dag en mere moden strategi for at indarbejde bæredygtighed i deres forretningsprocesser. Det viser en ny SAP Insights-rapport, der undersøger, hvordan motivationen og barriererne for at indføre bæredygtighed i erhvervslivet har udviklet sig over tid.
Branchenyt

Færre vil deltage i voksen- og efteruddannelse
I 2010 deltog cirka 26 procent af de faglærte og 25 procent af de ufaglærte i offentlige videre- og efteruddannelseskurser (VEU). I 2021 var det kun henholdsvis 12 procent og 14 procent. Deltagelsen falder også, når man medtæller efteruddannelse i privat regi.