07.12.2021  |  Branchenyt

Lineage Logistics gennemfører investering i køle- og frysedivision

Med sit opkøb af Claus Sørensens køle- og frysedivision styrker Lineage Logistics sin rolle som distributør af temperaturkontrollerede fødevarer i Danmark. Opkøbet sker et år efter Lineage er trådt ind på det nordiske marked.

Lineage Logistics, der udbyder temperaturstyret industriel REIT og logistikløsninger, har meddelte, at de har afsluttet opkøbet af køle- og frysedivisionen i Claus Sørensen Gruppen: en anerkendt logistikoperatør inden for køl og frost i Danmark. 

Købet blev i første omgang annonceret den 15. juni 2021. 

Udvidelsen i Danmark er en afgørende del af Lineages vækstplaner i Norden. Opkøbet giver Lineages globale rækkevidde en vigtig forbindelse til Danmark, som er ved at udvikle sig til et førende europæisk midtpunkt inden for den globale køle- og frost forsyningskæde med luftfragt og søfartsinfrastruktur i verdensklasse.  

Læs også: DFDS udvider indenfor kølelogistik med køb af HFS Logistics Group

”Claus Sørensens relationer og tilgang til at drive forretning vil sætte skub i vores vækstplaner i Norden. Vi ser frem til at arbejde sammen med dem for at betjene vores kunder i hele Europa”, siger Harld Peters, Senior Vice President for Europa hos Lineage.

Claus Sørensen leverer køle-/frost opbevaring til kød og fjerkræ, brød, is, færdigretter, frugt og grønt og mejeriprodukter. Ud over opbevaring leverer virksomheden indfrysning, kvalitetskontrol, pluk og pakning, isproduktion, toldoplag og distribution til detailhandel og catering. Claus Sørensen kan indfryse 1.800 tons produkter om dagen.

Lineage opnår nye strategisk vigtige lokationer

Opkøbet tilføjer betydelige volumener på strategisk vigtige lokationer nær danske havne og centre for fødevareproduktion.  

Claus Sørensen, som har hovedkvarter i Esbjerg, har en kapacitet på næsten en million kubikmeter og 200.000 pallepositioner fordelt på ni lokationer og mere end 250 medarbejdere. Med opkøbet og færdiggørelsen af igangværende byggeriprojekter i Danmark vil Lineages samlede fodaftryk i Danmark omfatte 17 lokationer og næsten 300.000 pallepositioner. 

Lineage Logistics trådte ind på det nordiske marked i juni 2020. Siden da har Lineage opkøbt Lundsøe Køl & Frys A/S med kølelagerfaciliteter i Nordjylland og Aarhus, Super Frost Sjælland ApS og Coldstar ApS udover opkøbet af Claus Sørensen. 

- KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere