28.11.2018  |  Branchenyt

Lejepriser på logistiklokaler stiger fortsat

Manglen på ledige lager-, logistik- og industrilokaler betyder at huslejepriserne fortsætter med at stige, viser de seneste tal fra Ejendomstorvet. Dansk Industri peger – igen – på mere nybyggeri som løsningen.

De seneste års udvikling på markedet for lager- og produktionslokaler i Danmark fortsætter – der bliver færre ledige, hvilket naturligt nok føre til højere lejepriser, viser Ejendomstorvets nyeste tal.

Konkret er andelen af udbudte lager-, logistik- og industrilokaler faldet med 0,1 procentpoint gennem 1. kvartal 2018, og dermed var 2,0 procent af det samlede areal udbudt den 1. juli 2018, sammenlignet med 2,5 procent på samme tidspunkt sidste år).

Læs også: Laveste tomgang for industrilokaler i Østjylland siden finanskrisen

”Lejepriserne for logistik- og lagerlokaler udbudt på vores portal er på landsplan steget syv procent det seneste år. Til sammenligning er inflationen kun på 0,8 procent. Samtidig er prisniveauet næsten 20 procent højere end for fem år siden. Det hænger sammen med, at tomgangen for lager- og produktionslokaler er faldet endnu et kvartal og nu ligger på blot to procent – det laveste i ti år”, siger kommunikationsansvarlig hos Ejendomtorvet, Mette B. Dehn.

Aktuelt er lidt over 1.800 lager- og produktionslokaler udbudt til leje eller salg. I gennemsnit forlanger udlejerne 369 kroner i leje per kvadratmeter – det svinger fra 206 kroner i Vestjylland til 863 kroner i selve København. Generelt ligger niveauet omkring 300 kroner per kvadratmeter på Vest- og Sydsjælland samt på Fyn og i Jylland, mens prisen er 500-600 kroner i områderne tæt på hovedstaden.

Hos Dansk Industri peger man på et fortsat behov for tidssvarende bygninger, hvilket især skyldes opsvinget gennem de seneste år. Industrien producerer i dag mere end før finanskrisen, og beskæftigelsen er alene her steget med næsten 17.000 personer siden slutningen af 2013. Desuden har den voksende nethandel øget behovet for lager- og logistikbygninger.

Læs også: Stor efterspørgsel på tomme erhvervslokaler på Fyn

”Der blev kun bygget meget lidt under finanskrisen og lige efter, og nu oplever mange områder stor mangel på moderne erhvervslokaler, især til industri, transport og logistik. Virksomhederne efterspørger effektive bygninger med læsseramper og stor loftshøjde med plads til fx robotter og automatiske lagersystemer. De vil også gerne bo tæt på motorveje og anden infrastruktur, hvor der er stort behov for nybyggeri”, forklarer chefanalytiker i Dansk Industri, Allan Sørensen.

-AK

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere