30.08.2018  |  Lager & distribution

Laveste tomgang for industrilokaler i Østjylland siden finanskrisen

Aarhus og de andre østjyske kommuner har ikke haft så fulde lager- og industribygninger siden 2008, viser nye tal. Det skyldes blandt andet opsvinget, stigende indbyggertal og E45-motorvejen, udtaler lokal mægler.

Østjyllands virksomheder i stærk medvind - har ikke haft færre tomme fabrikshaller, lagerbygninger og logistikejendomme i næsten 10 år, viser tal fra Ejendomstorvet.dk, Danmarks største portal for erhvervslokaler.

Læs også: Sydjylland har laveste tomgang for industrilokaler i ni år

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Kun 2,7 procent af lokalerne til lager og produktion står tomme i de 11 østjyske kommuner, siger Mette B. Dehn, kommunikationsansvarlig i Ejendomtorvet.dk.

”Da det så allersortest ud under finanskrisen, ved indgangen til 2011, stod over syv procent af industrilokalerne tomme i landsdelen. Siden er det gået støt fremad nærmest kvartal for kvartal, og særligt det sidste år er der kommet aktivitet i mange lokaler,” siger Mette B. Dehn.

Motorvejen hjælper
I den nordlige del af Horsens har Colliers International i Aarhus for nyligt udlejet en logistikejendom med 16 haller til lavpriskæden Normal. Den korte afstand til E45-motorvejen gør det lettere for virksomheder at transportere varer til og fra centrallageret.

”De østjyske kommuner har stor fordel af E45-motorvejen og senest også af den vestgående motorvej mod Silkeborg og Herning; den har været åben i snart to år. Opsvinget har styrket de lokale virksomheder, og de nyder samtidig godt af stigende indbyggertal. Efterspørgslen af lager- og logistiklokaler er desuden øget på grund af den stigende nethandel,” siger direktør og partner Johan Gottschalck fra Colliers International i Aarhus.

Det kan også ses på lejeniveauet
Lejeniveauet på de udbudte industrilokaler ligger ti procent højere end for blot et år siden, ifølge Ejendomstorvet.

Aarhus og de øvrige østjyske kommuner har tilsammen knapt en sjettedel af industriarealerne i Danmark med 16,2 millioner kvadratmeter fabrikshaller og lagerbygninger.

Læs også: Stor efterspørgsel på tomme erhvervslokaler på Fyn

Ejendomstorvets data kommer fra næsten alle landets erhvervsmæglere samt en række pensionskasser, ejendomsselskaber og ejendomsadministratorer.

- SN

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere