07.09.2017  |  Lager & distribution

Efterspørgsel sender lagerleje i vejret

Der mangler industrilagre i hele landet, og det betyder, at huslejen er blevet dyrere, viser tal fra ejendomstorvet.dk. Dansk Industri efterlyser nybyggeri.

Antallet af ledige lager- og produktionslokaler i landet svinder ind, skriver erhvervsportalen Ejendomstorvet.dk. Industrien i Danmark har så meget fart på, at andelen af ledige lagerlokaler og produktionshaller er nede på 2,5 procent – det laveste i otte år.

Samtidig viser nye tal fra erhvervsportalen, at lejeniveauet på industrilokalerne stiger kraftigt:

”I flere landsdele har opsvinget sænket udbuddet af ledige industrilokaler og ejendomme kraftigt det sidste par år. Det afspejler sig også i stigende leje – på landsplan er lejeniveauet det seneste år steget med fire procent eller mere end dobbelt så meget som inflationen. I områder som Nordjylland, Sydjylland og Østsjælland ligger lejeniveauet syv-ni procent højere, mens Københavns omegn topper med 17 procent”, siger Simon Birch Skou, adm. direktør for Ejendomstorvet.dk.

Læs også: Lagerstyring 4.0 er på vej til et lager i din nærhed

Aktuelt er cirka 1.600 lokaler og bygninger inden for produktion, lager og logistik udbudt via Ejendomstorvet.dk, der er ejet af landets ejendomsmæglere.

På femårsbasis er lejen på landsplan steget knap otte procent. Her ligger landsdelene Sydjylland, Østsjælland samt Vest- og Sydsjælland højest med stigninger på 15-20 procent, mens Københavns omegn igen topper – med et lejeniveau 28 procent højere end for fem år siden.

Dansk Industri: Brug for nybyggeri
Industrivirksomhederne i Danmark er for alvor tilbage efter finanskrisen, og den travle branche betyder gang i lejemålene. Derfor foreslår Dansk Industri, at der sættes gang i byggeriet af produktions- og lagerlokaler:

”Der kan blive brug for nybyggeri flere steder: Dels er der kun få velbeliggende ledige lokaler tilbage, dels lever en del produktions- og lagerfaciliteter ikke op til dagens krav, fx med plads til robotter og adgang til god infrastruktur”, siger Allan Sørensen, chefanalytiker i Dansk Industri.

Læs også: Onlinebutikker automatiserer løs

Ejendomstorvet.dk’s data kommer fra næsten alle landets erhvervsmæglere samt en række pensionskasser, ejendomsselskaber og ejendomsadministratorer.

Læs hele Ejendomstorvet.dk’s opgørelse og datamateriale her.

-CHM

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere