14.01.2020  |  Branchenyt

Lastbilsalget i 2019 vækker glæde hos flere aktører

I 2019 oplevede lastbilsbranchen en lille forøgelse af lastbilsalget sammenlignet med forrige år. En positiv udvikling, som både De Danske Bilimpotører og Mercedes-Benz sætter pris på.

Markedet for lastbiler har for fjerde år i træk oplevet en stabil, om end beskeden, fremgang i antallet af nyregistreringer. I 2019 blev der registreret 5.025 i 2019, hvilket er 45 flere end 2018, hvor antallet var 4.980 lastbiler.

For organisationen De Danske Bilimportører er udviklingen særdeles tilfredsstillende.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Læs også: De første elektriske lastbiler kører nu på danske veje

”Hos De Danske Bilimportører er vi bestemt tilfredse med det flotte slutresultat for lastbilsalget i 2019. Salget af lastbiler har i den seneste årrække ligget på et stabilt højt niveau”, siger Gunni Mikkelsen, direktør for De Danske Bilimportører og fortsætter:

”Vi forventer at lastbilsalget i det nye år vil fortsætte den positive udvikling, da er er et stort behov for løbende at udskifte lastbilparken til de mest effektive og moderne teknologier, der passer til kørselsbehovet for vognmændene”.

2019 var også et godt år for Mercedes-Benz Trucks, der fik 7 procent flere lastbiler på de danske veje. Væksten øger producentens markedsandel og placerer dem på en tredjeplads målt på indregistrerede lastbiler.

Læs også: Arla tester to biogaslastbiler i København

Ifølge salgschef Mick Steenbøl ligger en stor del af succesen i salget af nye, innovative modeller, hovedsageligt den nye generation af Mercedes-Benz Actros, der vandt titlen som ’International Truck of the Year’ i 2019.

Lastbilsmarkedet er delt mellem lette og tunge lastbiler, hvor cirka 88 procent af lastbilerne er registreret med en totalvægt på eller over 16 tons. Omkring 24 procent af det samlede antal er toakslede, og 64 procent er treakslede med en totalvægt på eller over 24 tons.

- HCL

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere