22.08.2016  |  Lager & distribution

Konkurrent overgår Amazon med dronelevering fra lastbiler

Den amerikanske virksomhed Workhorse har fundet på en ny metode, hvor droner med pakker sendes af sted fra toppen af lastbiler. Workhorse overgår dermed Amazon, som slås med nye regler på området.

Via en ny metode kaldet ’Horsefly’ formår det amerikanske firma Workhorse at overgå handelsgiganten Amazon, når det kommer til dronelevering.

Læs også: USA får ny dronelovgivning

Workhorses nyudviklede metode går ud på, at dronerne sendes af sted fra toppen af en lastbil. Dronerne kan komme op på cirka 80 km/t., bære en pakke på omkring 4,5 kg. og flyve i op til 30 minutter. Pointen ved metoden er, at dronerne kan komme ud til mere øde steder, hvor lastbiler og varevogne ikke kan nå.

Desuden – og vigtigst af alt – overholder den nye dronemetode reglerne på området. Det skriver CNBC på sin hjemmeside.

Amazon-planer forpurret af nye regler
De nye regler på området, som trådte i kraft tidligere på året, er sat i verden af Federal Aviation Administration og omhandler ubemandede luftfartøjer – heriblandt droner.

Reglerne går blandt andet ud på, at fartøjerne skal befinde sig i et område, hvor operatøren hele tiden kan se det pågældende fartøj.

De regler har dog midlertidigt sat en stopper for Amazons planer om dronelevering, men på trods af dette fortsætter virksomheden med at investere i droneteknologi, skriver CNBC.

Amazons planer er blandt andet, at dronerne skal kunne sendes af sted fra lygtepæle, og senest har virksomheden indgået et samarbejde med den britiske regering om dronelevering i landdistrikter og forstadsområder.

Fremtidens dronemarked
Hos Workhorse følger man dog rigtig fint med, når det kommer til dronelevering. Firmaet har planer om planer om at tage dronerne til helt nye højder – bogstavelig talt.

Planerne omhandler blandt andet droneafsendelse fra høje bygninger med et centralt landingsspot, hvor alle kan afhente deres pakker.

Læs også: Amazon på vej mod udvidet dronetest i Storbritannien

Workhorse udvikler og tester den såkaldte HorseFly-drone i samarbejde med University of Cincinnati i Ohio. Håbet er at kunne sælge droneløsningen til kunder senere på året.

- KLZ

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere