11.02.2021  |  Branchenyt

Kan pandemien få os til at handle mere lokalt?

Indhold fra partner Hvad er dette?

Hverken Brexit eller COVID-19 vil betyde afslutningen på den globale handel. Men begge dele peger fingeren mod en udvikling, som vi har været vidne til i et stykke tid - nemlig et løft for mere lokalt producerede varer.

Af: Carsten Lundin, Director Sales, BluJay Solutions A/S

Den igangværende pandemi har styrket båndet med de lokale detailhandlere og små virksomheder, hvor vi bor og driver forretning. En undersøgelse fra Sverige viser at tre ud af fire svenskere handler mere lokalt. Ser man på detailhandelen, kan man se en tendens med flere lokalt producerede varer og et opsving for lokal shopping ifølge undersøgelser fra Stockholm School of Economics.

Både Brexit og COVID har ført regeringer til at fremme mere modstandsdygtige nationale økonomier i det lange løb. Den type økonomisk opsving, de forfølger, vil ændre forsyningskædens fremtid. Selv om dette ikke er slutningen på den globale handel, kan vi forvente, at visse processer bremser globaliseringens forsyningskæde og favoriserer lokal produktion i stedet for visse sektorer. Denne "igangværende lokale effekt" giver mulighed for aktiviteter inden for forsyningskæden - hvis du hurtigt kan tilpasse dig.

En stigning i specialiseret produktion vil udløse en mere distribueret forsyningskæde. For at sikre, at forsyningskæden forbliver effektiv og effektiv, skal der udvikles en ny logistikmodel til håndtering af dette større antal leveringssteder, når det kommer til produktion, distribution og ikke mindst levering.

Små virksomheder har begrænsede ressourcer og kan ikke afskedige personale, der jonglerer med mange forskellige grossister på samme måde som større globale virksomheder ofte gør. Samtidig forventer forbrugerne stadig hurtig, nem og personlig levering, når det kommer til alle deres indkøb.

For at løse dette problem ser vi, hvordan innovative virksomheder skaber nye leveringstjenester, der kan støtte disse lokale leverandører, og hvor man som kunde kan få varer fra flere forskellige aktører i en og samme levering. Vi vil se beskæftigelsen vokse inden for denne lokale, distribuerede forsyningskædemodel. Logistikrollen bliver vigtigere i virksomhederne. Snart vil den enkelte Chief Supply Chain Officer være i stand til at spille en langt mere indflydelsesrig rolle i den strategi, der kan, vil og bliver anvendt af virksomheder.

Mere fra BluJay Solutions A/S

BluJay Solutions A/S

https://www.blujaysolutions.com

About BLUJAY A global supplier of transportation and global trade software and services.BluJay Solutions  helps companies around the world achieve excellence in logistics and trade compliance - it's in our DNA. Through a blend of Data, Networks, and Applications, delivered in the BluJay Way, our DNA platform powers the Frictionless Supply Chain for thousands of the world's leadin…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere