15.02.2022 | Produktion
Körber skal ansætte over 50 nye medarbejdere i 2022
Logistikbranchen efterspørger automatisering som aldrig før. Og hos Körber Supply Chain i Arden får de nu brug for endnu flere specialister til at udvikle fremtidens højteknologiske løsninger til lagerautomation.
Autonome Mobile Robotter (AMR) begynder i stigende grad at erstatte transportbåndet i logistikbranchen. Integration af AMR-robotter vil derfor været et vigtigt fokusområde hos Körber i de kommende år. Foto: Körber
Sidste år voksede antallet af ansatte hos Körber Supply Chain DK til over 200. Virksomheden i Arden, små 40 kilometer syd for Aalborg, har dermed fordoblet medarbejderstaben over de sidste fem år. I samme periode er ordreindekset firedoblet. Alene i 2021 har den nordjyske specialist i automatiseret intern logistik øget sit ordreindtag med 55% sammenlignet med året før.
Derfor ser det danske Körber-selskab ind i et 2022 med endnu større vækst på medarbejdersiden. Ifølge CEO Hans-Henrik Jensen får man brug for at ansætte over 50 funktionærer med teknisk tunge kompetencer; blandt andet softwareingeniører, maskiningeniører, projektledere og PLC-programmører. Det øger presset på faciliteterne på Industrivej i Arden, hvor Körber allerede er i fuld gang med at se på mulighederne for at skabe mere plads.
”Vi har arealerne til at udvide, men vi overvejer også andre muligheder, så vi får den mest optimale løsning for fremtiden”, siger Hans-Henrik Jensen.
Opruster på innovation og produktudvikling
Körber Supply Chain DK har været en del af den tyske teknologikoncern Körber siden 2016 og fik sit nuværende navn i 2020 som led i etableringen af en Körber Supply Chain-division med 12 specialiserede virksomheder og over 2.300 fagfolk inden for logistik. For virksomheden i Arden har det medført et endnu større fokus på innovation og produktudvikling. Et rekordstort udviklingsbudget i 2021 bliver i 2022 øget med cirka 70 procent, som blandt andet skal bruges på at udvide R&D-afdelingen til 20-25 medarbejdere.
Et vigtigt fokusområde i R&D er at udvikle løsninger, der kan kombineres med Körbers helt store salgssucces; den patenterede robotløsning Layer Picker, som har gjort virksomheden til markedsleder inden for automatiseret depalletering. Efter to års udviklingsarbejde er Arden-virksomheden i løbet af kort tid klar til at lancere en fuldautomatisk downstream-løsning, der sætter nye standarder for kompliceret varehåndtering. Dermed vil Körber – som den første virksomhed i verden – kunne tilbyde en samlet løsning til automatisk håndtering af hele processen fra palle til bakke.
Læs også: Normal satser på manøvredygtighed og lav tech-grad i nyt logistikcenter
Et andet stort projekt er integration af Autonome Mobile Robotter (AMR), som i stigende grad begynder at erstatte transportbåndet i logistikbranchen. De kollaborative AMR-robotter gør det muligt for virksomheder at automatisere intern transport på en langt mere fleksibel måde end hidtil.
”For logistikbranchen er AMR-robotter et kæmpe teknologisk spring, der vil gøre det langt nemmere for virksomhederne at tilpasse processer og layout. For en virksomhed som Körber er det helt afgørende at tilbyde robot-integration, og det er et område, som vi har stort fokus på”, siger Hans-Henrik Jensen.
Kæmpe vækst i USA
I det hele taget har COVID-19 haft stor indvirkning på den udvikling, som Körber oplever. Det i positiv forstand, for pandemien har accelereret et i forvejen voksende marked for automatiseret intern logistik. Det gælder ikke mindst i USA, hvor det danske Körber-selskab på bare 3-4 år har opbygget en forretning, som i 2021 tegnede sig for halvdelen af virksomhedens samlede ordreindtag – godt hjulpet på vej af kunder som Coca Cola samt nogle af de allerstørste aktører inden for Fast Moving Consumer Goods (FMCG) og tredjepartslogistik (3PL).
”Kombinationen af stigende lønninger, mangel på arbejdskraft og COVID-19 har gjort automatiseret logistik til et fokusområde i mange virksomheder. Vi har set det i USA og i Europa, og tendensen begynder også så småt at gøre sig gældende i Japan, Korea og Sydøstasien”, fortæller Hans-Henrik Jensen.
Læs også: Mobile robotter er en voksende del af lagerautomation
Samtidig har det danske Körber-selskab formået at tage del i den eksplosive vækst, som hele den vestlige verden har oplevet inden for online-handel. Således bød 2021 på en firedobling i Arden-virksomhedens ordreindtag på løsninger til e-commerce, og det er et område, som forventes at spille en endnu større rolle i de kommende år.
Det er selvsagt en stor opgave at håndtere en firedobling af ordreindgangen på bare fem år, og for Körber har det ikke været uden omkostninger. Men i takt med en løbende professionalisering af virksomheden er indtjeningen styrket. Det har for alvor slået igennem i 2021, hvor det danske Körber-selskab bidrager solidt til bundlinjen i Körber Gruppens samlede supply chain-aktiviteter.
- KCP
Branchenyt

Færre vil deltage i voksen- og efteruddannelse
I 2010 deltog cirka 26 procent af de faglærte og 25 procent af de ufaglærte i offentlige videre- og efteruddannelseskurser (VEU). I 2021 var det kun henholdsvis 12 procent og 14 procent. Deltagelsen falder også, når man medtæller efteruddannelse i privat regi.
Innovation

Verdens første el-betonlastbil fylder 1 år
Unicon A/S har i over 1 år haft en Volvo FE Electric betonbil i drift i København og omegn og flere elektriske betonbiler bliver leveret i 2023. Unicon ønsker at bidrage til den grønne omstilling og arbejder målrettet på at hele flåden af betonbiler skal være emissionsfri i 2035. Det var derfor et naturligt valg at lave verdens første serieproducerede elektrisk betonbil i samarbejde med Volvo.
IT

Små virksomheder har mindre fokus på it-sikkerhed
Dokumentation og dermed delbar viden om it-sikkerhedstiltag og -regler er et væsentligt element i virksomhedernes arbejde med digital sikkerhed. Over halvdelen af Danmarks godt 14.000 mikrovirksomheder (5-9 ansatte) havde i 2022 ingen dokumentation om forholdsregler, aktiviteter og procedurer vedrørende it-sikkerhed. Det viser tal fra Danmarks Statistik.
Branchenyt

Ny standard gør op med brug-og-smid-væk-kulturen
Danmark står i spidsen for udviklingen af en ny europæisk standard, der skal give virksomhederne konkrete værktøjer til at tænke genbrug, genanvendelse og reparerbarhed ind i designfasen af nye produkter. Forbrugerrådet glæder sig over den nye standard, som kan være med til at gøre op med brug-og-smid-væk-kulturen.
Strategi & ledelse

Mangel på forsyningskædedata hæmmer klimaarbejdet
Overblikket over virksomheders samlede klimaaftryk halter på grund af upræcise data. Særligt opgørelsen af emissioner fra indkøb af varer, serviceydelser og fra solgte produkter lider under mangel på valide data fra blandt andet forsyningskæden.
Branchenyt

Svenske Nynas digitaliserer forsyningskæden
Det svenske specialolieselskab Nynas indgår samarbejde med it-selskabet Tech Mahindra. Partnerskabet skal transformere Nynas’ eksisterende forretning og udvide deres IT-landskab med agile, skalerbare og intelligente systemer.