06.09.2021  |  Branchenyt

Mobile robotter er en voksende del af lagerautomation

Autonome mobile robotters popularitet indenfor logistikken vokser, og de bliver i højere grad integreret ind i et større robotlager eller de manuelle arbejdsprocesser. Det får markedet til at vokse, som formentlig rammer en værdi på 50 milliarder dollars i 2030.

Autonome, samarbejdende og mobile robotter er hurtigt ved at blive de mest populære produktivitetsfremmende løsninger indenfor lager og logistik. I sådan en grad at ABI Research forventer, at markedet får en sammensat årlig vækstrate på 23 procent frem mod 2030 og således når en værdi af 51 milliarder dollars. Det skriver Material Handling & Logistics.

”Mobile robotter er i hjertet af markedet for lagerautomation, og i dag tæller det for de fleste forsendelser og mest omsætning. Robotterne, som dækker over både Autonomous Guided Vehicles (AGVs) og Autonomous Mobile Robots (AMRs), bliver brugt til at flytte varer rundt internt på lageret og bliver derfor integreret ind i robotlageret eller det manuelle workflow”, fortæller Adhish Luitel, Industry Analyst for Supply chain management and logistics hos ABI Research.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Læs også: Billig-arbejdstøj.dk vild med lagerrobotter og udvider for anden gang på under et år

Det er den stigende ordremængde, men også en mangel på arbejdskraft, der får logistikvirksomheder til at investere i robotterne. Det bliver især en fordel i takt med at softwareteknologien udvikler sig og bliver mere kompleks.

”Udover robotter, bør logistikvirksomheder også kigge nærmere på at muligheden for at kombinere en række af løsninger til hele fullfilment workflowet og på den måde opnå de ønskede resultater”, forklarer Adhish Luitel, og afslutter: ”Fremover kan vi forvente at intelligente løsninger vinder indpas på tværs af forsyningskæderne”.

- KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere