17.01.2020  |  Lager & distribution

Italienske el-arbejdsbiler på vej til det danske marked

Der er en ny type kompakte elkøretøjer på vej til de danske virksomheder i bl.a. logistikindustrien i form af italienske Alké, der snart er klar til at sælge sine forskellige modeller via importøren A. Flensborg A/S, der fra årsskiftet er blevet dansk eneforhandler af bilerne.

Grønne transportløsninger er i høj kurs i disse år, de udledningsfri teknologier bliver heftigt debatteret, og stribevis af virksomheder investerer i klimavenlige køretøjer. Og det er ikke alene danske virksomheder, der kan eksportere sine produkter til udlandet, trafikken kan også gå den anden vej.

Læs også: De første elektriske lastbiler kører nu på danske veje

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Den italienske fabrikant Alké er i hvert fald på vej ind på det danske marked med sin portefølje af kompakte, eldrevne køretøjer til opgaver inden for logistik, vej & park, rekreative områder, miljø, industri og lufthavne.

Alle modellerne er udledningsfri og har både høj lasteevne og god rækkevidde. Bilerne genbruger desuden bremseenergien for at øge effektiviteten yderligere, og så kan de udstyres med lad i forskellige størrelser, lukket kasse, mandskabsfaciliteter og meget mere efter behov.

Det er importøren A. Flensborg A/S fra Herning, der fra årsskiftet er blevet dansk eneforhandler af bilerne, og her ser man frem kunne rulle de fleksible køretøjer ud i Danmark.

”Vi er stolte over at blive eneforhandler af markedets vel nok stærkeste program i grønne, kompakte køretøjer. Med Alkè får vi et langt bredere sortiment, lige fra små el-trucks og op til større el-biler”, siger administrerende direktør Bjarne Sørensen.

Stor interesse allerede
Med sine forholdsvis beskedne mål og nærmest lydløse drift, er Alké-bilerne specielt egnede til last mail-levering i byområder. Til formål kan en vogn eksempelvis udstyres med kølekasse eller kasse med rulledøre til pakkelevering.

Alkè har produceret el-køretøjer i 25 år og leveret tusinder af kommercielle el-arbejdsbiler over hele verden. Køretøjerne produceres i Padova i Nordøstitalien, og hos A. Flensborg kan man allerede notere stor interesse for det nye, udvidede modelprogram.

Læs også: DHL og StreetScooter annoncerer samarbejde om nyt elektrisk leveringskøretøj

”Vi har fået en række forespørgsler og er ved at udarbejde tilbud til festivaler, havne, kommuner og lignende kunder. Den store interesse skyldes helt klart, at Alkès eldrevne køretøjer møder den grønne dagsorden, hvor mange kommuner og virksomheder ønsker at gå foran. Her står vi nu endnu stærkere end tidligere”, fortæller sælger Søren Axel Lund.

-AK

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere