11.04.2017  |  IT

It-branchens omsætning når nye højder

It-branchen har i 2016 sat rekord med en samlet omsætning på 215 mia. kr. Samtidig stiger antallet af ansatte i branchen.

2016 var et godt år for den danske it-branche. Med en samlet omsætning på 215 mia. kr. er der nemlig blevet slået ny rekord, skriver brancheorganisationen IT-Branchen.

”Vi fortsætter på det høje niveau fra sidste år, og slår faktisk rekorden fra 2015 med 2,3 mia. kr. i omsætning. Så jeg kunne ikke være mere glad, for det vidner også om, at vi lige nu ser et samfund i hastig digital udvikling”, siger Birgitte Hass, adm. direktør i IT-Branchen.

Af de 215 mia. udgjorde eksporten i 2016 62,7 mia. kr., hvilket er en stigning på 7,2 procent sammenlignet med 2015.

Flere ansatte - men stadig mangel
Men det er ikke kun omsætningen, der har været en opadgående kurve i 2016. Også antallet af ansatte i branchen er vokset til nu at omfatte 84.670 personer. Det er en stigning på 2.300 personer fra året før.

Anders Elbak, analysechef hos IDC, forklarer, at mens der nu er færre ansatte i telebranchen og inden for produktion og handel med hardware, er der kommet markant flere ansatte inden for informationstjenester og software.

”Det viser, at den danske it-branche forstår at tilpasse sig et marked under forvandling, hvor det er forståelse og præsentation af data, der skaber værdi og ikke rå computerkraft", siger Anders Elbak.

Læs også: Amazon Web Services åbner datacentre i Sverige

Den markante stigning i antallet af ansatte inden for informationstjenester betyder dog ikke, at branchen ikke har plads til flere. Tværtimod.

”Selvom 2.300 personer virker som et stort tal, så mangler vi lige nu omkring 3.000 it-folk i branchen, og regeringen regner med, at vi vil mangle 19.000 it-specialister i 2030. Så der er brug for folk, der kan hjælpe både de danske virksomheder og det offentlige med at digitalisere deres forretning”, siger Birgitte Hass.

-CHM

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere