29.05.2018  |  Branchenyt

InnoBooster skyder en halv million i dansk startup

Innovationsfondens investeringsprogram InnoBooster skyder knap en halv million kroner i startupvirksomheden ItsMyCargo, der designer shopsystemer til logistikindustrien i håbet om at digitalisere branchen. Med investeringen har startuppen nu ressourcer til at udvide sit vingefang.

Startupvirksomheden ItsMyCargo er en onlineplatform for shipping og logistik, der har en ambition om at digitalisere logistikindustrien. Og med en investering på 495.000 kroner fra Innovationsfondens investeringsprogram InnoBooster kommer virksomheden nu et skridt tættere på målet. 

Læs også: Der er et voksende digitalt gap i industrien

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Investeringen vil potentielt betyde, at ItsMyCargo allerede til sommer vil have forøget systemkapabiliteten 125 gange, fortæller Innovationsfonden.

”Logistikindustrien begynder nu for alvor at slutte sig til den digitale verden, og det er ItsMyCargos ambition at stå klar til at lette overgangen til digitale og automatiserede processer”, siger co-founder i ItsMyCargo, Martin Landgraf, der glæder sig over, at Innovationsfonden har valt at investere i lige hans idé og virksomhed.

Og med væksten i det maritime marked, hvor ItsMyCargo beretter om stigende efterspørgsmål på at få digitaliseret processerne, ser det lovende ud for den to år gamle virksomhed. Med gode tal fra 2017 ønsker virksomheden nu at fokusere mere på det internationale marked.

Dyrt at få logistikbranchen online
Med tusindvis af logistikudbydere, som hver især har tusindvis af kunder, kræver det et system, der er sat op til masseskalering. Små og mellemstore logistikudbydere står derfor med to muligheder for at følge med udviklingen: Enten skal de investere i en in-house it-afdeling, eller også skal de få et system udviklet hos en it-virksomhed.

”Oftest ligger begge investeringer langt ud over, hvad budgettet tillader. Det er her, vi kommer ind”, siger Martin Landgraf.

Med det nye investering kan målet om at udbrede online shopsystemer realiseres inden for nærmeste fremtid uden, at det kommer til at påvirke startuppens eksisterende vækst. Når det nye system er på plads, vil ItsMyCargo kunne servicere op til 25.000 uafhængige shopsystemer samtidigt uden, at drift og systemer belastes.

Læs også: Logistiksatsning skal drive Søstrene Grenes ekspansion

Udover systemkapabilitet og skalerbarhed arbejdes der også på udvikling af nye funktioner til systemerne i takt med den teknoligiske udvikling. Det drejer sig bl.a. om en multifunktionel ItsMyCargo App, som er målrettet til både logistikudbydere og kunder.

- EST

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere