26.04.2017  |  Produktion

Ikea vil fordoble sourcing i Indien inden 2020

For fem år siden fik Ikea lov til at åbne nye butikker i Indien, og i løbet af 2018 åbner de to første. I den forbindelse har virksomheden meddelt, at den ønsker at fordoble sin sourcing i landet inden 2020.

Verdens største møbelforhandler Ikea har for nylig meddelt, at man ønsker at fordoble sine sourcing i Indien inden 2020. Heraf har virksomheden forpligtet sig til at efterkomme Indiens krav om, at 30 procent af alt sourcing skal komme fra Indien, skriver The Economic Times.

Hos Ikea har man en målsætning om at øge sin sourcing i Indien fra 318 millioner euro til 600 millioner euro (cirka 4,5 milliarder kroner).

Læs også: Ikea vil bruge 1 mia. euro på bæredygtighed i forsyningskæden

Ifølge Jesper Brodin, der er administrerende direktør i Ikea, er Ikea en produktionsbaseret forhandler, hvilket indebærer et engagement i den lokale sourcing, der er en forudsætning for Indien:

”Asien er vores næststørste region for indkøb: Mens Kina tilbyder de billigste leverancer, ser vi en masse indkøbsmuligheder fra andre markeder i Asien, Afrika og Sydamerika”, siger han til The Economic Times.

Ifølge Indiens detailpolitik skal oversøiske virksomheder opfylde 30-procentskravet om lokal sourcing, som fortrinsvis skal komme fra mindre leverandører.

Flere butikker i Indien
Det svenske selskabs to første butikker i Indien kommer til at ligge i byerne Hyderabad og Maharashtra og forventes at åbne i 2018.

Derudover har Ikea yderligere planer om at åbne i alt 25 butikker i hele landet inden 2025. I den forbindelse vil virksomheden ansætte 500-700 medarbejdere til hver enkelt butik.

Ifølge Sandeep Sanan, der er forretningsudvikler for Ikea Sydasien, vil Ikea forsøge at tilføje leverandører til allerede eksisterende kategorier som tekstiler og tæpper, men samtidig også til nye kategorier som plast og metal.

Læs også:  Sourcing skal erstatte indkøb

Ikea fik for fem år siden en godkendelse fra Indien om at åbne nye butikker som en del af den indiske regerings single-brad-detailpolitik. Ikea vil blandt andet bidrage til landets bæredygtige forsyningskæde, der omfatter sourcing af genanvendeligt råmateriale.

I dag har Ikea 389 varehuse i 40 forskellige lande og har en omsætning på 34,2 milliarder euro, hvilket svarer til cirka 250 milliarder danske kroner.

- EL

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere