16.03.2022  |  Strategi & ledelse

IFS speeder op i Danmark

Den svenske ERP-leverandør IFS skruer op for investeringerne i Danmark. IFS har haft betydeligt højere vækst end hovedkonkurrenterne Microsoft og SAP i de seneste tre år og opruster nu med flere branchespecialister.

Interessen for IFS’ ERP-platform er i hastig vækst i Danmark. Salget af licenser er siden 2019 vokset med over 20 procent årligt, og virksomheden ser et betydeligt større potentiale. Derfor er IFS i gang med en større ansættelsesrunde.

Foreløbig er seks nye medarbejdere trådt ind ad døren i København, og yderligere er på vej. Samtidig er det lykkedes virksomheden at udbygge salget gennem partnere, som nu står for over 10 procent af omsætningen. 

På globalt plan har IFS haft tocifret vækst i de seneste fire år i træk, og Norden er fulgt godt med især i kraft af Sverige og Norge, hvor IFS har et solidt fodfæste. Nu rykker Danmark, og derfor investerer IFS i at udbygge sin danske position. 

”Vi ser klare vækstmuligheder i Danmark. Vi øger vores markedsandel år for år og har en betydelig omsætningsvækst. Der er ingen tvivl om, at vores branchefokus og true cloud-strategi spiller stor rolle. Det gør det lettere for os at konkurrere på det danske marked”, siger den nordiske direktør i IFS, Elni Kullmer. 

IFS tilbyder fleksibilitet og én ERP-platform, som kan anvendes i både cloud og on-premis. IFS-platformen er kendt for sit stærke branchefokus og høje brugervenlighed. 

Læs også: Lanceringen af IFS Cloud fyrer op under væksten i IFS

”Danmark er traditionelt Microsoft- og SAP-land og adskiller sig derved fra de andre nordiske lande. Det gør det vanskeligere for andre leverandører at komme til. Vi tror, der er et meget større potentiale for IFS i Danmark, fordi vores løsninger er anderledes og tager afsæt i specifik industrividen. Jo mere avancerede behovene er, desto bedre passer vores platform ind”, siger Elni Kullmer.  

Målet for IFS er at vokse 25 procent i Danmark inden 2025. Et væsentligt element i strategien er udbygning af partnerkanalen. Virksomheden er i gang med en større partnertransformation i Norden, som skal styrke IFS’ position yderligere. I Danmark samarbejder IFS blandt andet med Curit, der to gange er kåret som årets ERP-partner af Computerworld. 

”Danmark er det land i Norden, hvor partnerstrategien har størst potentiale. Vi har en meget stærk kapacitet i Curit, men vi kunne vokse væsentligt mere, hvis vi havde flere partnere. Så det er et stort indsatsområde for os”, siger Morten Søger, der er nordisk partneransvarlig i IFS.  

”Der er stor efterspørgsel efter os i udbud som modpol til Microsoft og SAP, fordi vi kan lave de hurtige, smertefri implementeringer i kraft af vores standardfunktionalitet og branchespecialisering”, siger Morten Søger. 

I Danmark bruger virksomheder som Mærsk, TDC, Carlsberg, Kamstrup, Terma, Gomspace, Gatehouse og Mekoprint IFS’ ERP-platform. IFS har 45 medarbejdere i Danmark og flere på vej. 

- KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere