Hyperloop One når ny milepæl efter test

For nylig kunne den amerikanske virksomhed Hyperloop One endnu engang stikke en tommelfinger i vejret efter et godkendt testforløb af transportkapslen Hyperloop XP-1, der foregik i Nevadas ørken.

Efter en nylig test er Hyperloop One nu endnu tættere på at realisere visionen om at sende en transportkapsel gennem et næsten lufttomt rør med lydens hastighed. Foto: Hyperloop One..

15.08.2017

SCM.dk

Og nu lader det til, at virksomheden har taget endnu et skridt i bestræbelserne på at realisere en vision om at sende en transportkapsel med omkring lydens hast gennem et rør, der er næsten lufttomt.

Selvom det er et stort skridt, var testen endnu ikke af de helt store dimensioner. Således kørte Hyperloop Ones XP-1-prototype 300 meter, inden den igen blev stoppet. Men selvom den ikke kørte samtlige af testanlæggets 500 meter, var testen stadig succesfuld, vurderer Hyperloop One.

Ifølge Rob Lloyd, der er CEO hos Hyperloop One, har virksomheden med den nylige test bevist, at deres teknologi virker. Samtidig mener han, at der nu er blevet åbnet op for diskussioner med partnere, kunder og regeringer rundt om i verden, af den fulde kommercialisering af virksomhedens hyperloop-teknologi, skriver Air Cargo World.

Sitet oplyser samtidig, at en repræsentant for Hyperloop One har fortalt dem, at det første Hyperloop-system vil være operationelt i 2021.

Hvad skal det koste?
Selvom testen imidlertid udgør endnu en milepæl i Hyperloop Ones projekt, er det store spørgsmål nærmere, hvordan man skal finansiere systemet.

Hos Forbes har man haft adgang til lækkede dokumenter fra Hyperloop One, der viser, at omkostningerne ved en tunnelbane i San Fransisco kan nå op på mellem 326 og 470 millioner kroner pr. kilometer, skriver Air Cargo World.

Og med omkostninger som disse kan Hyperloop One nok regne med, at potentielle investorer i fremtiden vil følge testene i Nevada nøje.

Læs også: Hyperloop One afslører fremtidige visioner for USA

Selvom Rob Lloyds positive udsigter for Hyperloop-prototypen støttes af succesen med fase 2-testen, er det dog lettere at opretholde et 500 langt spor under sikrede test-betingelser frem for at sikre og opretholde flere hundrede kilometer af lavtryksrørerne.

Det kan muligvis også være for at modgå den usikkerhed, at Elon Musk, der er en af opfinderne bag Hyperloop, i sidste måned tweetede, at hans Boring Company tunnel-projekt har modtaget en "mundtlig godkendelse" til at bygge en Hyperloop, der kan forbinde New York City, Philadelphia, Baltimore og Washington, D.C.

- EL

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Sådan bliver din SMV resilient i 2025

DACHSER Intelligent Logistics

Sponseret

Fremtidens terminal har 470 scannere

Relateret indhold

22.11.2024SCM.dk

Resten af ledelsen skal også forstå ESG

22.11.2024SCM.dk

Industrispecialist opkøber endnu en værktøjs-aktør

20.11.2024Logicenters

Sponseret

Logicenters expands in Denmark with a new logistics center

Unused potential for Nordic companies – 23 billion euros tied up in unnecessary inventory

20.11.2024Optilon Danmark

Sponseret

18.11.2024DACHSER Intelligent Logistics

Sponseret

Fremtidens terminal har 470 scannere

15.11.2024WITRON Group

Sponseret

Successful change management in logistics automation

15.11.2024SCM.dk

53,8 millioner iskolde lager-m3 understøtter globale fødevarekæder

14.11.2024Apport Systems A/S

Sponseret

Coolshop optimerer logistikken med Geek+

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Supply Chain Management (SCM)

Få kompetencer til at designe og lede effektive produktions- og forsyningskæder, også kaldet supply chains, som er en forudsætning for virksomhedens konkurrenceevne.

Dato

31.10.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bureau Veritas
Kursus
CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation
Konference
Sådan bliver din SMV resilient i 2025

Deltag i denne konference og få indsigt i de udfordringer og muligheder, der bliver vilkårene for danske SMV’er som din i 2025.

Dato

28.11.2024

Tid

09:00

Sted

Aarhus

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Miljømærkninger

I dag findes der et væld af miljømærker, men hvad er deres egentlige værdi, og hvordan vælger man det rette miljømærke for sin virksomhed? Dette webinar vil tage udgangspunkt i ESG-principperne (Environmental, Social, Governance) og undersøge, hvordan miljømærker kan bidrage til at dokumentere jeres indsats på disse tre områder.

Dato

28.11.2024

Tid

10:00

Sted

Online

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: ISO 27001 & ISO 27701 certificering

Lær om fordelene ved en ISO 27001 certificering

Dato

29.11.2024

Tid

10:30

Sted

Online

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Learn about AQAP2110 Standards and their requirements

Did you know that suppliers of products and services to the NATO Member Countries Defence Acquisition and Logistics Organizations often must meet relevant NATO quality standards outlined in the AQAP - Allied Quality Assurance Publications?

Dato

11.12.2024

Tid

13:00

Sted

Online