29.04.2020  |  Branchenyt

Globale containerforsendelser kan falde med 30 %

Coronakrisen sætter shippingindustrien under hårdt pres. Restriktioner og en nedgang i forbruget foruroliger branchen.

Pakhuse verden over bliver i øjeblikket så fyldte med varer som køleskabe og vaskemaskiner, at detailhandlerne beder rederier om at holde leverancer tilbage, hvilket kan resultere i en nedgang på op til 30 procent i globale containerforsendelser over de næste par måneder.

Læs også: International shipping til G20-lande: Hold søvejene åbne

Det skriver Bloomberg.

Forsendelserne er sandsynligvis faldet med omkring 15 procent i år allerede, siger Esben Poulsson, formand for International Chamber of Shipping.

Et fald i andet kvartal vil afhænge af, hvor meget og hvor hurtigt regeringer verden over vil genåbne deres økonomier, mener han.

Nedgangen er et stort tilbageslag for shipping-giganter som Costco Shipping Holdings og Ocean Network Express Holdings, der startede året med fine tal, men som nu er ved at miste optimismen set i lyset af, at virusudbruddet holder forbrugerne hjemme således at detailsalget krymper.

Udfordringen ligger i væksten
Som en tilføjelse til nedgangen i leverancer er industrien samtidig hårdt ramt af restriktioner i forbindelse med potentiel coronasmitte.

De vigtigste spørgsmål i branchen er i øjeblikket, hvornår efterspørgslen er tilbage til udgangspunktet, og om pandemien permanent vil ændre den globale handel.

”På lang sigt ser vi stadig et stærkt forretningsbehov for global handel og trailerforsendelse”, siger administrerende direktør hos Ocean Network Express, Jeremy Nixon.

Læs også: Containere i coronakrantæner presser shippingbranchen

”Udfordringen ligger i, hvordan væksten ser ud efter krisen”.

- SMF

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere