26.03.2020  |  Branchenyt

International shipping til G20-lande: Hold søvejene åbne

I fællesskab opfordrer søfartsorganisationerne ICS og IAPH topledere fra G20-lande til i fællesskab at sørge for at holde de globale vandveje stabile. Danske Rederier bakker op.

Verden kan kun fungere, hvis den internationale handelsflåde har fri bevægelighed, skriver International Chamber of Shipping (ICS) og International Association of Ports and Harbours (IAPH) i et åbent brev til G20-toplederne.

Læs også: Konsulentfirma: Sådan forbereder du din forsyningskæde på covid-19

Udmeldingen falder lige oveni et virtuelt G20-topmøde, hvor der i starten af denne uge blev diskuteret coronavirus og dens konsekvenser.

Guy Platten, formand for ICS, og Patrick Verhoeven, administrerende direktør for IAPH, har begge underskrevet budskabet, hvor de understreger, at 90 procent af verdens vareforbrug bliver transporteret til søs, og at den søbårne transport derfor er afgørende for, at de globale forsyningskæder kan opretholdes.

”I denne globale krisetid er det mere vigtigt end nogensinde før at holde de globale forsyningskæder åbne og søbåren handel og transport åben”, skriver de.

Hele verdens hjerteblod
Samtidig lægger de op til en koordineret indsats mellem IMO og WHO.

”Shipping er verdens hjerteblod. Uden den effektive og sikre transport af mad, medicinske forsyninger, rå materialer og brændstof kan landene stå overfor en endnu sværere situation end den nuværende. Vi har brug for, at nationerne, anført af G20, arbejder sammen og skaber koordinerede – frem for forhastede – restriktioner for at beskytte os alle fra covid-19”, siger Guy Platten.

Anne H. Steffensen fra Danske Rederier støtter op om opfordringen:

”Vi befinder os i en global krise, som ingen ved, hvornår ender. Og da 90 procent af verdenshandlen transporteres ad søvejen, er det i disse dage vigtigere end nogensinde før at holde søvejene åbne, så vi fortsat kan få medicin og madvarer frem til dem, der har brug for det", siger hun i en skriftlig kommentar til soefart.dk.

Læs også: Dagligvaresektor maner til corona-ro: Forsyningskæderne skal nok holde

"Derfor bakker vi op om opfordringen til, at regeringer koordinerer på tværs af landegrænser, så den globale verdenshandel fortsat kan flyde uhindret på verdenshavene i denne alvorlige situation”, lyder det videre.

- SMF

Denne artikel er en del af temaet Coronavirus

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere