26.03.2020 | Branchenyt
International shipping til G20-lande: Hold søvejene åbne
I fællesskab opfordrer søfartsorganisationerne ICS og IAPH topledere fra G20-lande til i fællesskab at sørge for at holde de globale vandveje stabile. Danske Rederier bakker op.
I denne globale krisetid er det mere vigtigt end nogensinde før at holde de globale forsyningskæder åbne og søbåren handel og transport åben.
Verden kan kun fungere, hvis den internationale handelsflåde har fri bevægelighed, skriver International Chamber of Shipping (ICS) og International Association of Ports and Harbours (IAPH) i et åbent brev til G20-toplederne.
Læs også: Konsulentfirma: Sådan forbereder du din forsyningskæde på covid-19
Udmeldingen falder lige oveni et virtuelt G20-topmøde, hvor der i starten af denne uge blev diskuteret coronavirus og dens konsekvenser.
Guy Platten, formand for ICS, og Patrick Verhoeven, administrerende direktør for IAPH, har begge underskrevet budskabet, hvor de understreger, at 90 procent af verdens vareforbrug bliver transporteret til søs, og at den søbårne transport derfor er afgørende for, at de globale forsyningskæder kan opretholdes.
”I denne globale krisetid er det mere vigtigt end nogensinde før at holde de globale forsyningskæder åbne og søbåren handel og transport åben”, skriver de.
Hele verdens hjerteblod
Samtidig lægger de op til en koordineret indsats mellem IMO og WHO.
”Shipping er verdens hjerteblod. Uden den effektive og sikre transport af mad, medicinske forsyninger, rå materialer og brændstof kan landene stå overfor en endnu sværere situation end den nuværende. Vi har brug for, at nationerne, anført af G20, arbejder sammen og skaber koordinerede – frem for forhastede – restriktioner for at beskytte os alle fra covid-19”, siger Guy Platten.
Anne H. Steffensen fra Danske Rederier støtter op om opfordringen:
”Vi befinder os i en global krise, som ingen ved, hvornår ender. Og da 90 procent af verdenshandlen transporteres ad søvejen, er det i disse dage vigtigere end nogensinde før at holde søvejene åbne, så vi fortsat kan få medicin og madvarer frem til dem, der har brug for det", siger hun i en skriftlig kommentar til soefart.dk.
Læs også: Dagligvaresektor maner til corona-ro: Forsyningskæderne skal nok holde
"Derfor bakker vi op om opfordringen til, at regeringer koordinerer på tværs af landegrænser, så den globale verdenshandel fortsat kan flyde uhindret på verdenshavene i denne alvorlige situation”, lyder det videre.
- SMF
Denne artikel er en del af temaet Coronavirus
Innovation

Ny støttepulje til virksomheder der vil automatisere med robotter
Til oktober kan små og mellemstore virksomheder søge tilskud fra en ny pulje uddelt af SMV:Digital. Tilskuddet skal gå til rådgivning om, hvordan robotter kan gøre en konkret forskel i virksomhedens produktion.
Branchenyt

Brintbranchen ærgrer sig over aftale om CCS
Dagens CCS-aftale, hvor 27 milliarder kroner bliver fordelt til lagring af mindst 34 millioner tons CO2 i den danske undergrund, indeholder ingen incitamenter til, at CO2’en allerede inden 2030 kan blive anvendt til at producere grønne brændstoffer. Det ærgrer Brintbranchen, der advarer om de potentielle konsekvenser for Danmarks og EU's omstilling af den tunge transport og industri.
Branchenyt

Robotter, automatisering og prisuddeling
Fremtiden er i fokus, når robotterne indfinder sig på HI Tech & Industry Scandinavia i MCH Messecenter Herning den 3.-5. oktober. På messen favnes fremtidens projekter og kunder, ligesom kimen lægges til nye samarbejder. Også vinderen af DIRA Automatiseringsprisen skal kåres på messen.
Lager & distribution

Cobot-automatisering løfter palletering til nyt niveau
Ny virtuel konference kaster lys over, hvordan virksomheder driver palletering mere effektivt.
Innovation

Kunstig intelligens har stort potentiale
Længe har der været snak om, at kunstig intelligens vil transformere måden, vi arbejder på. En ny undersøgelse fra Havard University afslører nu, at brugen af AI ikke kun øger opgavehastigheden med mere end 25 procent, men også forbedrer opgavekvaliteten med over 40 procent.
Innovation

3D-scanner automatiserer Grundfos’ kvalitetssikring
In-line 3D-scanner, der er udarbejdet af specialistvirksomhederne Unimec og Zebicon, har automatiseret Grundfos’ kvalitetskontrol på kritisk vigtige printplader. Løsningen gør det muligt at kvalitetssikre samtlige komponenter i stedet for stikprøver og minimerer antallet af defekte produkter.