20.01.2022  |  E-handel

Fremtidens pakkepost er let og sikker

Hvis man kigger på markedet for 10 år siden, så diskuterede man, om postkasserne var på vej ud. Men de seneste års store interesse for nethandel og især Covid-19 har skabt en helt ny dagsorden. Nu skal der i stedet være på plads til og styr på sikkerheden for pakkepost.

Engang var postkasser blot til breve og aviser, men den voldsomme stigning i nethandlen gør, at pakkepostanlæg til virksomheder og pakkeanlæg til Click & Collect er fremtiden.

Hvis man kigger på markedet for 10 år siden, så diskuterede man, om postkasserne var på vej ud. Men de seneste års store interesse for nethandel og især Covid-19 har skabt en helt ny dagsorden.

”Vi kan se et stort behov hos køberen. Man vil jo gerne have varen leveret i sin pakkeboks derhjemme, så man slipper for at stå i kø en kiosk eller pakkebutik”, siger Kenneth Steinmetz, der er adm. direktør i Renz A/S.

Det betyder også, at der opstår et øget behov for, at man sikkert kan modtage sine pakker, uden de bliver beskadiget eller stjålet på dørtrinnet. Bliver pakkerne leveret til et sikkert pakkepostanlæg, så fjerner man de risici.

Læs også: Postnord optrapper på pakkeområdet med opkøb af Nærboks

Her gør digitale pakkepostanlæggene fra Renz A/S en forskel. Hvor det før var postkasser, er det nu avancerede digitale systemer, der kan sikre værdifulde forsendelser og sørger for, at modtageren får besked, når der er post, ligesom den også vil kunne bruges til at sende og returnere.

”Det skal være nemt og bekvemt. Det, som vi exceller i, er digitalisering af postkasserne. Forsendelserne nu om dage bliver tracket og vores postkasser er kompatibelt med alle kendte systemer. Det betyder, at forsendelsen er fuldstændig digital. Modtageren får besked om pakkens lokation på mail eller mobil, og så er det bare at hente den”, uddyber Kenneth Steinmetz.

”Samtidig har vi udviklet software og systemer, der er sikre og lukkede. Du får din vare udleveret, og du skal ikke bekymre dig for, om den bliver snuppet foran hoveddøren, mens du er på arbejde”, siger han.

- KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere