28.03.2017  |  Sourcing

Ford vil mindske CO2-udledningen i sin forsyningskæde

Ford vil hjælpe sine leverandører til at mindske blandt andet kulstofudledning og affald ved at dele viden og praksisser.

Bilfabrikanten Ford har siden 2014 arbejdet for at mindske det miljø- og klimamæssige aftryk på sine fabrikker gennem initiativet Partnership for A Cleaner Environment (Pace). Et program, der blandt andet har været med til at sikre, at Ford for nylig fik tildelt titlen som en af verdens mest etiske virksomheder af Ethisphere Institute, for ottende gang i træk.

Læs også: Ford: Hurtigere reservedele skal sikre flere tilfredse kunder

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Men nu er det ikke kun selskabet selv, der skal have glæde af vidensdelingen, mener Ford. Bilfabrikanten har nemlig udvidet Pace til også at gælde leverandører, der vil mindske alt fra affald til CO2-udledning.

Helt konkret kan leddene i Fords forsyningskæde få nogle værktøjer og praksisser, der kan hjælpe dem i en grønnere og mere bæredygtig retning.

”Som virksomhed er det vigtigt at lave kvalitetsprodukter samtidig med, at man minimerer indvirkningen på miljøet”, udtaler Mary Wroten, senior manager for Ford Supply Chain Sustainability. Hun fortsætter:

”At have leverandører, der ønsker at tage del i det ansvar, viser, at vi kan arbejde sammen for at reducere vores kollektive, miljømæssige aftryk, mens vi samtidig kan fortsætte med at levere gode produkter”.

Læs også: Deutsche Post udvikler elektrisk bil

Gennem Pace hjælper Ford sine leverandører med at overvåge virksomhedens eget aftryk og dermed med at nå de ønskede bæredygtighedsmål. Leverandørerne deler derefter deres egen udvikling og vigtigste viden på området. Fords ”Pace-værktøjskasse” indeholder på den måde mere end 350 handlemåder inden for de fire kategorier; energi, vand, drivhusgasudledninger og affald.

-CHM

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere