16.03.2016  |  Lager & distribution

FDIH: God kundeservice gør livet svært for små net-butikker

Returretten er genial for kunderne, men kan ende med at tage livet af mange e-butikker. Særligt de små nichebutikker, der ikke har råd til tab, lider, når kunder sender varer retur. Udlicitering kan være løsningen.

Foreningen for Dansk Internet Handel (FDIH) anbefaler små e-butikker i vækst at outsource logistikken og selv udelukkende stå for salg, skriver Børsen. Mange virksomheder i vækst oplever nemlig logistikken som en tung byrde, når de ikke længere er små og kan håndtere pakningen og forsendelsen selv. Og det kan i sidste ende gøre det af med de mindre virksomheder.

FDIH’s anbefaling hænger også sammen med, at den nye EU-lovfæstede fortrydelsesret, ifølge FDIH, er lige så hård for mindre net-virksomheder, som den er god for kunderne.

Læs også: Flere kanaler og højere leveringskrav i dansk e-handel

”E-handel er det eneste område, hvor forbrugerne har en lovfæstet ret til at fortryde. Og vi ser rigtig mange returvarer – især inden for beklædning, hvor det ikke er udsædvanligt med returrater på op mod halvdelen af omsætningen”, siger kommunikationschef i FDIH, Henrik Theil, og fortsætter:

”Når lovgivningen betyder, at kundeservice er en omkostning, så ender det med, at kun de større butikker, der kan tåle tab, fortsætter med retur helt uden omkostninger for kunden, og de små spillere bliver kørt ud af markedet. Vores vurdering er, at vi er på vej ind i en udgave af detailhandel på nettet med store og stærke butikker, som vil overleve på bekostning af mangfoldigheden og nicher”.

-CHM

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere