10.11.2017  |  Lager & distribution

Første spadestik på 100.000 kvadratmeter logistikcenter i Greve

Greve Kommune har godkendt lokalplanen for opførelsen af Greve Distribution Center - et 100.000 kvadratmeter moderne lager- og logistikcenter med hurtig adgang til Storkøbenhavn og resten af Norden. Byggeriet gik i jorden i mandags.

Med stigende efterspørgsel på moderne logistikfaciliteter i hele Danmark er opførelsen af Greve Distribution Center (GDC) et længe ventet projekt. Første spadestik til byggeriet blev taget i mandags.

Læs også: DB Schenker åbnet nyt logistikcenter i Italien

Samtidig er den centrale beliggenhed i Greve interessant for mange store virksomheder med transport til og fra hovedstadsområdet, fortæller branchedirektør Michael Svane fra DI Transport:

”Området syd for hovedstaden er et centralt knudepunkt, fordi vi her har den store transportkorridor, som både binder Øresundsregionen sammen og rækker videre ud mod Skandinavien og sydpå mod Tyskland og resten af Europa”.

Interesse fra udenlandske investorer
Ifølge Michael Glud fra CBRE har der været stor interesse for projektet blandt udenlandske investorer, hvilket også afspejler sig i projektets bygherre, der er belgiske MG Real Estate, der blandt andet haf haft succes med at hjælpe virksomheder som TCR og FedEx ind i Danmark:

”Storkøbenhavn er fortsat det mest efterspurgte investeringsområde i landet, og især interessen fra store udenlandske investorer så som MG Real Estate er stigende”, siger han og fortsætter:

”I øjeblikket oplever vi efterspørgsel på industri- og logistikejendomme på et niveau, hvis lige vi ikke har oplevet i Danmark i syv år. Der er et stort behov for moderne og såkaldte intelligente varehuse som GDC, der vil passe perfekt til for eksempel e-handelsvirksomheder og medicinalbranchen”.

Stigende e-handel stiller nye krav
Netop den støt stigende e-handel sætter krav til flere og større lagerfaciliteter. Ifølge Eurostat er de nordiske forbrugere i top fire, når det kommer til onlineshopping, og kurven fortsætter med at stige.

”Den skarpe onlinekonkurrence og forbrugernes forventning til dag-til-dag levering sætter høje krav til forsyningskæderne bag e-handel”, siger Michael Svane.

Læs også: Jeff Bezos optaget i logistikkens Hall of Fame

Udviklingen af GDC sker i tæt samarbejde med Greve Kommune, og byggeriet sker i et område, der allerede huser virksomheder som Blue Water Shipping, Top Toy og H&M.

”Med det første spadestik på GDC-byggeriet, har vi i dag indgået en professionel forlovelse, der bygger på lydhørhed og dialog. Jeg er stolt over, at Greve Kommune lægger jord til det her kæmpeprojekt, og jeg bliver varm om hjertet, når erhvervslivet taler om Greve som et hot spot i Norden – en skjult skat for logistik”, siger Greves borgmester, Pernille Beckmann

”Vi håber, at dette er første spadestik i en større udvikling af Greve som erhvervscentrum for logistik og transport. Vi vil i hvert fald gøre vores som kommune for at indfri potentialet med smidig sagsbehandling”, tilføjer hun.

Byggeriet af GDC, der ligger på en 230.000 kvadratmeter stor grund, starter i begyndelsen af 2018 og forventes afsluttet med udgangen af 2018.

- EL

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere