22.07.2019  |  Innovation

Europæisk rumorganisation med til at udvikle autonome skibe

Den europæiske rumfartsorganisation ESA er gået med i partnerskabet One Sea gennem en aftale, der skal styrke udviklingen rumbaserede løsninger, der kan analysere, muliggøre og implementere maritim digitalisering og autonomi.

Der skal rumteknologi ind i udviklingen af fremtidens autonome skibe, mener industrialliancen One Sea, der derfor har indgået en aftale med den europæiske rumfartsorganisation ESA med netop det formål.

Læs også: Autonomt 'sejlskib uden sejl' skal fragte biler over Atlanten

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Aftalen er et såkaldt Memorandum of Intent, som ESA selv kalder ’vidtrækkende’, og omfatter organisering af programmer i 22 lande i Europa. Aftalen fastsætter fælles mål, der skal ’understøtte udviklingen rumbaserede løsninger, der kan analysere, muliggøre og implementere maritim digitalisering og autonomi ved brug af den nyeste connectivity’, som det hedder.

Videre lægger aftalen op til videndeling i fælles brug af ressourcer, ekspertise og faciliteter tilhørende de forskellige partnere i One Sea. Det involverer blandt organisationen Dimeccs testområde for autonome skibe, som åbnede i Finland for godt to år siden.

”Det er med stor tilfredsstillelse at vi starter dette samarbejde med Dimecc og de andre aktører, der deltager i One Sea Alliance. Vi forventer at det nuværende initiativ, takket være partnernes engagement, vil levere næring til skabelsen af innovative, rumbaserede downstream-løsninger, der adressere de centrale udfordringer i fremtidens maritime og shippingsektorer”, siger, Head of ESA Institutional Projects, Rita Rinaldo.

Læs også: Forskere vil bringe Danmark i front på autonom skibsfart

”Dette er en vigtig hensigtserklæring, hvorigennem One Sea og ESA anerkender den betydning, som den igangværende digitalisering og autonomi har for de maritime industrier. Ekspertise fra forskellige discipliner er nødvendig for at omdanne nutidens tilslutningsmuligheder til morgendagens behov, og dette MoI repræsenterer en enestående mulighed for at udvikle applikationer og tjenester, der udnytter aktiver på jorden og i rummet”, supplerer chef for One Sea, Jukka Merenluoto.

-AK

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere