02.06.2020  |  Branchenyt

Endnu en logistikkollega tilslutter sig Mærsks blockchainplatform

Coronakrisen har tilsyneladende tilskyndet yderligere digitaliseringsinitiativer i shippingindustrien. DP World melder sig ind i Mærsks blockchain-platform TradeLens, der skal minimere omkostningerne i industriens forsyningskæder.

Den internationale logistikvirksomhed og havneoperatør DP World har netop fuldført de indledende faser i integrationen af det blockchain baserede platform TradeLens, der i 2018 blev udviklet af Mærsk og IBM. Det oplyser Mærsk i en pressemeddelelse.

Læs også: Mærsk indgår aftale med Rusland om blockchain-baseret platform

Samarbejdet mellem DP World, der er baseret i Dubai, og TradeLens skal yderligere accelerere digitaliseringen af shippingindustriens globale forsyningskæder. Et initiativ den nuværende coronakrise tilsyneladende har været med til at realisere.

“Situationen omkring coronavirussen er en særdeles god katalysator til at sikre, hvordan alle i forsyningskæden kan kommunikere med hinanden digitalt”, siger Mike Bhaskaran, DP Worlds chief operating officer for logitik og teknologi til Reuters

Innovativt værktøj
DP World stræber efter at forbinde alle sine 82 marine- og indenrigscontainerterminaler samt feedervirksomheder og logistikafdelinger gennem TradeLens, der håndterer millioner af shippingevents og dokumenter i industrien ugentligt. 

”Det er meget opmuntrende at se den fortsatte udbredning af TradeLens-platform blandt globale logistikaktører, da det hjælper de globale forsyningskædekunder med at udvide og udforske fordelene ved digitale dokumentationsstrømme. Platformens udvidede geografiske rækkevidde giver nye muligheder for TradeLens' økosystemdeltagere til at innovere og udvikle digitale tilbud på platformen”, siger Vincent Clerc, administrerende direktør for ocean and logistics hos Mærsk. 

Læs også: Sporingsteknologi og blockchain-platforme vinder frem inden for shipping

DP World har allerede forbundet indiske Cohin Port med TradeLens-platformen gennem APi-teknologi. Derudover forventer selskabet af integrere flere forretningsenheder, blandt andet feederselskabet Unifeeder. 

- HCL

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere