13.06.2019  |  Branchenyt

Mærsk indgår aftale med Rusland om blockchain-baseret platform

Rusland er nyeste deltager i Mærsk og IBMs blockchain-baserede platform TradeLens. I første omgang vil området omkring Skt. Petersborg blive brugt som pilot for lanceringen.

Det er ikke længe siden, at Mærsk kunne berette, at de havde fået verdens næst- og tredjestørste rederi med ombord på deres blockchain-baserede platform TradeLens, som de har udviklet i samarbejde med IBM.

Læs også: Maersk og IBM sætter navn og deltagere på blockchain-platform

Nu kan World Maritime News fortælle, at Mærsk ikke hviler på laurbærerne.

Det danske rederi har således underskrevet et aftalememorandum med det russiske transportministerium om platformens indtog i Rusland, hvor Skt. Petersborg-området skal bruges som pilot for lanceringen.

Skal skabe en øget transparens
“Vores forventning er, at hovedresultatet ved implementeringen af TradeLens bliver en øget transparens i den ordregivende procedure ved distributionen af information om udbud og efterspørgsel, forhold og operationer mellem mange parter i transport- og logistikprocesserne”, siger vicetransportminister Yuriy Tsvetkov ifølge World Maritime News.

Platformen sigter mod at lette interaktionen mellem rederier og forskellige lovgivningsmæssige og administrative organer i Rusland, der ultimativt skal øge hastigheden hvormed gods bevæger sig på tværs af grænser.

Læs også: Digitalt fokus skal gøre Mærsk større end nogensinde

Ifølge Mærsk håndterer TradeLens allerede for over ti millioner shippingevents og tusinder af dokumenter hver uge, der sikrer alle interessenter en fælles oversigt over transaktionerne.

- JMA

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere