08.03.2021  |  Branchenyt

Case: Dynamiske priser øger indtjeningen hos dansk hvidevarekæde

Indhold fra partner Hvad er dette?

El-Salg Center Aalborg er en af Nordjyllands førende butikker inden for hårde hvidevarer. Nu har butikken taget skridtet videre, og indført dynamiske priser gennem brug af prisrobot og elektroniske prisskilte.

El-Salg Center Aalborg er en af Nordjyllands førende butikker inden for hårde hvidevarer. Nu har butikken taget skridtet videre, og indført dynamiske priser gennem brug af prisrobot og elektroniske prisskilte.

Dynamiske priser har længe været anvendt i hotel- og flybranchen. Her justeres prisen løbende i forhold til udbud og efterspørgsel, samt konkurrencesituationen. Herigennem er det er muligt at optimere indtjeningen. Den stigende onlinehandel på salget af fysiske produkter har også været med til at øge behovet for dynamisk prissætning i detailhandlen.

Læs også: Store ambitioner hos dansk legetøjskæde

Netop det er tilfældet hos El-Salg Center Aalborg, hvor det handler om at sætte kunden i centrum og yde en kompetent service. Derfor har butikken implementeret en ny prisstrategi, der frigør ekstra ressourcer til kunderne og samtidig forbedrer indtjeningsevnen.

Automatisk prisstrategi – på webshop og i butik

El-Salg Center Aalborg anvender prisrobotten, PriceShape, til få overblik over konkurrenternes priser. Gennem opsætning af prisregler, justeres priserne automatisk på butikkens webshop. Priserne tilpasses løbende på baggrund af konkurrentdata og derfor behøver personalet ikke foretage sig noget. Det samme gør sig gældende i den fysiske butik, som har fået elektroniske prisskilte fra Delfi Technologies.

Læs også: Mere end 400 Coop butikker har fået elektroniske hyldeforkanter

- Dynamiske priser giver os en konkurrencemæssig fordel. Al prissætning foregår automatisk, så nu kan vi køre den samme prisstrategi i vores fysiske butik som på vores webshop, siger Michael Lindblad, der er hvidevarekonsulent hos El-Salg Center Aalborg.

Dynamiske priser skaber vækst

I dag undersøger og sammenligner de fleste forbruger prisen på en vare før køb. Med PriceShape kan man foretage prisovervågning og definere prisregler, der automatisk tilpasser priserne ud fra data om konkurrenternes priser. Priserne opdateres samtidig på webshoppen og i butikken.

Dynamiske priser er med til at øge konverteringerne og skabe vækst, uanset om der er tale om en hel kæde eller en enkelt butik. Man kan også bruge prisrobotten til at opsætte specifikke kampagner – f.eks. 20% på et bestemt mærke i en fastsat periode.

Fuldautomatisk setup sparer tid

Al data er tilgængelig i realtid, og priserne tilpasses fuldautomatisk. Det eliminerer mange timers manuelt arbejde hos El-Salg Center Aalborg, der i øvrigt bestilte, fik leveret og installeret de elektroniske prisskilte i løbet af blot et par uger.

Butikken havde nemlig et ønske om hurtig igangsætning, da man ville bruge tiden under Corona-nedlukningen til at klargøre systemet. På den måde kunne man få fuldt udbytte fra start i forbindelse med en pludselig genåbning.

Læs også: Eventyrsport klar med helt nyt butikskoncept

- Det gik overraskende hurtigt, og har været utroligt nemt at implementere. Både PriceShape og Delfi-løsningen er intuitiv og let at anvende. Det er noget som alle kan finde ud af at bruge – og det var en afgørende faktor for os, fortæller Michael Lindblad og fortsætter.

- Efter vi har indført dynamiske priser, så har vi altid den optimale pris. Det hele kører fuldautomatisk og sparer meget tid for os. Det har også forbedret vores konkurrenceevne, og i sidste ende er det med til at øge vores indtjening.  

Om El-Salg

El-Salg er en af Danmarks største frivillige indkøbskæder inden for hårde hvidevarer og forbrugerelektronik.  Kæden ejes af 170 selvstændige butikker med rigtige fagfolk, der har en solid ekspertviden. El-Salg Center Aalborg er blandt andet en af Nordjyllands absolut førende butikker inden for salg og service af hårde hvidevarer.

Om Delfi Technologies

Delfi Technologies er en europæisk it-virksomhed, der udvikler og sælger stregkodeløsninger i forbindelse med vareregistrering og elektroniske hyldeforkanter - primært til detail-, lager og logistikbranchen samt sundhedsvæsnet. Delfi Technologies er vokset markant de senere år og råder i dag over 110 medarbejdere med kontorer i Danmark, Sverige, Norge, Tyskland, Italien og Vietnam.

Mere fra Delfi Technologies A/S

Delfi Technologies A/S

www.delfi.com

Delfi Technologies er en europæisk løsningsleverandør, etableret i 1988, som har specialiseret sig i softwareløsninger inden for elektroniske hyldeforkanter, håndterminaler, kasseløsninger (POS) og printløsninger. Vores kunder repræsenterer en bred vifte af brancher såsom detailhandel, lager, sundhedssektor, field service og kontor…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere