12.02.2020  |  Strategi & ledelse

DSV Panalpina også klar med bæredygtighedsrapport

I hælene på sin nyligt udgivne årsrapport har transportgiganten DSV Panalpina netop publiceret sin Responsibility Report for 2019, hvor koncernen slår fast, at man har gjort ”flotte fremskridt” på ansvarlighedsområdet.

I sidste uge stod på den et stærkt årsregnskab fra DSV Panalpina, og nu er transportkoncernen så klar med sin første bæredygtighedsrapport siden sammenlægningen blev en realitet i sensommeren 2019. Rapporten fortæller om ”flotte fremskridt” på ansvarlighedsområdet, der ligger i tråd med de gode finansielle takter.

Ambitionerne for den nye storaktør er således at ’opnå mere sammen’, som taglinen for sammensmeltningen lyder, og det gælder både for kerneforretningen og på corporate responsibility-agendaen. Af samme årsag er man da også på vej med en ny strategi på området.

Læs også: DSV påtager sig videnskabelige mål

”Jeg er overbevist om, at vores nye corporate responsibility-setup og de stærke initiativer, vi har sat i søen gennem både DSV og Panalpina, vil hjælpe os med at nå vores mål på det her felt”, siger topchef Jens Bjørn Andersen, der som bekendt også er leder for regeringens klimapartnerskab for transport, og fortsætter:

”Vi vil reducere vores aftryk på miljøet, være en sund og sikker arbejdsplads for vores ansatte, fortsætte med at være en ansvarlig virksomhed, og deltage aktivt i det globale samfund. Vi har den grundlæggende viden og det organisatoriske engagement til at være det naturlige valg for dem, der leder efter bæredygtig transport og logistik.”

Fra rapporten fremhæver DSV Panalpina bl.a. at man har

  • Påtaget sig videnskabelige mål og vil etablere mål for reduktion af sin drivhusgasudledning i løbet af første halvdel af 2020,
  • Opdateret sin Code of Conduct, både i forhold til det eksisterende indhold og nye emner, der skitserer selskabets position omkring eksempelvis hvidvask og moderne slaveri,
  • Etableret et nyt partnerskab, der skal undersøge, hvordan vindenergi kan bruges til at producere fornybar brint til visse typer lastbiler, og
  • Startet et nyt CO2-rapporteringssystem, der vil forbedre selskabets evne til at beregne og minimere CO2-aftrykket fra kundeforsendelser.

Læs hele DSV Panalpina Responsibility Report for 2019 her.

-AK

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere