02.07.2020  |  Lager & distribution

DSV opfører Europas største logistikcenter ved Horsens

DSV har brug for mere plads i Østjylland og investerer cirka to milliarder kroner i opførelsen af et nyt logistikcenter ved Horsens, der med et samlet areal på op mod 340.000 m2 bliver det største i Europa med kun én lejer. Centeret bliver højt automatiseret.

DSV’s nuværende logistikfaciliteter i og omkring Horsens er ikke længere store nok i forhold til den nuværende og den forventede vækst.

Læs mere: Brings nye logistikcenter er lidt som et Kinderæg

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Samtidig ønsker DSV at konsolidere virksomhedens lagre og terminaler i området for at opnå en øget effektivitet og produktivitet og samtidig skabe grønne besparelser. Derfor opfører DSV et moderne og fremtidssikret logistikcenter på et 700.000 kvadratmeter stort areal i Lund ved Horsens.

”I DSV har vi fokus på at sikre vækst i vores forretning. Vi ønsker, som en del af vækststrategien, at samle alle vores aktiviteter inden for Air & Sea, Road og Solutions på én lokation for at sikre både effektiv drift og endnu bedre løsninger for vores kunder", siger Simon H. Galsgaard, der er administrerende direktør i DSV Road Danmark.

"Samtidig er Horsens et strategisk vigtigt knudepunkt i forhold til vores distributionsmønstre mellem Norden og Europa, og vi har mange dygtige medarbejdere her, vi gerne vil beholde, så vi er meget glade for, at vi med denne aftale kan fastholde vores tilknytning til byen”, fortsætter han.

Det nye logistikcenter bliver opført på nabogrunden til DSV’s nuværende faciliteter i Lund. Det kommende byggeri bliver ikke alene Danmarks største logistikcenter, men også Europas største med kun én lejer.

Kontorbygningen bliver cirka 18.000 kvadratmeter, cross-dock-terminalen til omfordeling af varer bliver cirka 50.000 kvadratmeter, og endelig kan der komme mellem 200.000 og 269.000 kvadratmeter logistikfaciliteter, i alt op i nærheden af 340.000 m2.

Mange nye arbejdspladser
”Det er til dato det største byggeri, DSV har opført, så vi glæder os naturligvis til de nye og enorme muligheder, det også giver os", fortæller Simon H. Galsgaard og uddyber: 

”Det er en del af vores strategi at konsolidere vores mindre faciliteter og skabe større, moderne og fremtidssikrede faciliteter, som kommer både vores kunder og os til gavn. Blandt andet bliver Nyt DSV Logistikcenter Horsens kendetegnet ved en meget høj grad af automatisering, som sikrer hurtig og effektiv håndtering af store volumener af gods”.

For Horsens Kommune, der afhænder 500.000 m2 byggegrund til transportgiganten, er der tale om et historisk stort salg af erhvervsjord. 

”Mig bekendt er det her det største erhvervsjordssalg i Horsens Kommunes historie, og jeg er selvfølgelig rigtig glad for, at DSV har valgt at placere deres nye logistikcenter i vores kommune”, siger borgmester i Horsens Kommune, Peter Sørensen.

Det enorme byggeri vil også skabe arbejdspladser i kommunen, både under og efteropførelsen.

DSV har i dag cirka 750 arbejdspladser inden for logistik, transport, lager og administration i Horsens, og med udvidelsen vil det stige til over 1.000. DSV anslår, at der i selve anlægsfasen vil være 250 jobs til lokale håndværkere og vognmænd.

Læs mere: Sport 24 og Sports Group Denmark bygger kæmpe logistikcenter ved Silkeborg

Som en del af aftalen planlægger Horsens Kommune at anlægge en omfartsvej, der vil lede store dele af den tunge trafik fra erhvervsområdet til Horsens C-afkørslen.

- SMF

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere