23.03.2020 | Strategi & ledelse
Direktør: Regeringens corona-indgreb kan have store konsekvenser for erhvervslivet
Ifølge en Onrobots administerende direktør er regeringens tiltag i kampen mod coronasmitten for vidtgående. For ham vil de sundhedsmæssige gevinster ikke kunne måle sig sammenlignet med de økonomiske konsekvenser, Danmark potentielt kan stå overfor i fremtiden.
Regeringens tilgang til bremsningen af yderligere smitte er for vidtgående, mener administerende direktør Enrico Krog Iversen. Foto: Onrobot.
For at undgå videre spredning af COVID-19 besluttede statsminister Mette Frederiksen (S) onsdag i sidste uge at sende størstedelen af offentligt ansatte hjem, opfordrede private arbejdsgivere til at gå samme vej og bad flere diskoteker og værtshuse til at lukke ned på ubestemt tid. Samtidig blev den danske grænse lukket for alle, der ikke har et anderkendelsesværdigt formål.
Læs også: Konsulentfirma: Sådan forbereder du din forsyningskæde på COVID-19
En taktik, der i følge Enrico Krog Iversen, administrerende direktør i robotvirkselskabet Onrobot, er for vidtgående og kan have store økonomiske konsekvenser for det danske samfund på sigt. Det skriver IT Watch.
Han er enig i, at målet er at beskytte udsatte borgere, der lider af kroniske sygdomme og lignende. Det er selve tilgangen til dette mål, der for ham ikke er gennemtænkt.
"Det er ikke gennemtænkt, at man lukker alting ned for at beskytte en lille gruppe mennesker. Jeg var nok snarere gået den anden vej og havde sagt 'lad os isolere de mennesker, der er i risikozonen, så vi beskytter dem, og så kan vi andre køre videre'. Jeg tror, at både de kortsigtede og langsigtede økonomiske konsekvenser af den strategi, man har valgt, vil vise sig langt at overstige det, man får ud af det”, siger han til IT Watch.
Læs også: Containere i coronakarantæner presser shippingbranchen
Enrico Krog Iversen mærker også krisen på sin egen forretning. Flere planlagte aktiviteter må udskydes eller er ikke-eksisterende. Her får regeringens tiltag ved økonomisk støtte til erhvervsvirksomheder og udskydelse af moms- og skattebetalinger, opbakning fra den administerende direktør.
Onrobot har selv fuldt regeringens opfordringer og sendt de ansatte hjem, der kan udføre sit arbejde fra hjemmekontoret.
- HCL
Denne artikel er en del af temaet Coronavirus
Branchenyt

Færre vil deltage i voksen- og efteruddannelse
I 2010 deltog cirka 26 procent af de faglærte og 25 procent af de ufaglærte i offentlige videre- og efteruddannelseskurser (VEU). I 2021 var det kun henholdsvis 12 procent og 14 procent. Deltagelsen falder også, når man medtæller efteruddannelse i privat regi.
Innovation

Verdens første el-betonlastbil fylder 1 år
Unicon A/S har i over 1 år haft en Volvo FE Electric betonbil i drift i København og omegn og flere elektriske betonbiler bliver leveret i 2023. Unicon ønsker at bidrage til den grønne omstilling og arbejder målrettet på at hele flåden af betonbiler skal være emissionsfri i 2035. Det var derfor et naturligt valg at lave verdens første serieproducerede elektrisk betonbil i samarbejde med Volvo.
IT

Små virksomheder har mindre fokus på it-sikkerhed
Dokumentation og dermed delbar viden om it-sikkerhedstiltag og -regler er et væsentligt element i virksomhedernes arbejde med digital sikkerhed. Over halvdelen af Danmarks godt 14.000 mikrovirksomheder (5-9 ansatte) havde i 2022 ingen dokumentation om forholdsregler, aktiviteter og procedurer vedrørende it-sikkerhed. Det viser tal fra Danmarks Statistik.
Branchenyt

Ny standard gør op med brug-og-smid-væk-kulturen
Danmark står i spidsen for udviklingen af en ny europæisk standard, der skal give virksomhederne konkrete værktøjer til at tænke genbrug, genanvendelse og reparerbarhed ind i designfasen af nye produkter. Forbrugerrådet glæder sig over den nye standard, som kan være med til at gøre op med brug-og-smid-væk-kulturen.
Strategi & ledelse

Mangel på forsyningskædedata hæmmer klimaarbejdet
Overblikket over virksomheders samlede klimaaftryk halter på grund af upræcise data. Særligt opgørelsen af emissioner fra indkøb af varer, serviceydelser og fra solgte produkter lider under mangel på valide data fra blandt andet forsyningskæden.
Branchenyt

Svenske Nynas digitaliserer forsyningskæden
Det svenske specialolieselskab Nynas indgår samarbejde med it-selskabet Tech Mahindra. Partnerskabet skal transformere Nynas’ eksisterende forretning og udvide deres IT-landskab med agile, skalerbare og intelligente systemer.