23.03.2020 | Strategi & ledelse
Direktør: Regeringens corona-indgreb kan have store konsekvenser for erhvervslivet
Ifølge en Onrobots administerende direktør er regeringens tiltag i kampen mod coronasmitten for vidtgående. For ham vil de sundhedsmæssige gevinster ikke kunne måle sig sammenlignet med de økonomiske konsekvenser, Danmark potentielt kan stå overfor i fremtiden.
Regeringens tilgang til bremsningen af yderligere smitte er for vidtgående, mener administerende direktør Enrico Krog Iversen. Foto: Onrobot.
For at undgå videre spredning af COVID-19 besluttede statsminister Mette Frederiksen (S) onsdag i sidste uge at sende størstedelen af offentligt ansatte hjem, opfordrede private arbejdsgivere til at gå samme vej og bad flere diskoteker og værtshuse til at lukke ned på ubestemt tid. Samtidig blev den danske grænse lukket for alle, der ikke har et anderkendelsesværdigt formål.
Læs også: Konsulentfirma: Sådan forbereder du din forsyningskæde på COVID-19
En taktik, der i følge Enrico Krog Iversen, administrerende direktør i robotvirkselskabet Onrobot, er for vidtgående og kan have store økonomiske konsekvenser for det danske samfund på sigt. Det skriver IT Watch.
Han er enig i, at målet er at beskytte udsatte borgere, der lider af kroniske sygdomme og lignende. Det er selve tilgangen til dette mål, der for ham ikke er gennemtænkt.
"Det er ikke gennemtænkt, at man lukker alting ned for at beskytte en lille gruppe mennesker. Jeg var nok snarere gået den anden vej og havde sagt 'lad os isolere de mennesker, der er i risikozonen, så vi beskytter dem, og så kan vi andre køre videre'. Jeg tror, at både de kortsigtede og langsigtede økonomiske konsekvenser af den strategi, man har valgt, vil vise sig langt at overstige det, man får ud af det”, siger han til IT Watch.
Læs også: Containere i coronakarantæner presser shippingbranchen
Enrico Krog Iversen mærker også krisen på sin egen forretning. Flere planlagte aktiviteter må udskydes eller er ikke-eksisterende. Her får regeringens tiltag ved økonomisk støtte til erhvervsvirksomheder og udskydelse af moms- og skattebetalinger, opbakning fra den administerende direktør.
Onrobot har selv fuldt regeringens opfordringer og sendt de ansatte hjem, der kan udføre sit arbejde fra hjemmekontoret.
- HCL
Denne artikel er en del af temaet Coronavirus
Innovation

Cirkulær elektronik er en gamechanger for miljøet
Man kan spare helt op til 91 procent CO2, 97 procent vand og 80 procent e-affald, hvis man køber genanvendt elektronik i stedet for ny. Det konkluderer en ny livscyklusanalyse, som Refurbed – en af Europas største markedspladser for genanvendt elektronik – har fået foretaget af det anerkendte forskningsinstitut Fraunhofer.
Innovation

Aalborg havn sætter skub på udvikling af grønne brændstoffer
Snart flytter Aalborg Universitet et testanlæg fra universitetscampus til erhvervsområdet på Aalborg havn, som et vigtigt bidrag til at realisere storskalaproduktion af fremtidens grønne brændstoffer som e-metanol og brint. Anlægget står klar i august og området kan efter planen håndtere yderligere fire testanlæg og anvendes af kommercielle aktører.
E-handel

Netbutikker skal være på tæerne med nye emballageregler
Fra 2025 skal danske virksomheder selv betale for håndteringen af deres emballage, men allerede fra 2024 skal virksomhederne registrere og indberette deres emballageforbrug. Især e-handlerne skal være opmærksomme på de nye regler.
Strategi & ledelse

Unge er tro mod egne værdier i valg af job
Seks ud af ti unge under 29 år har takket nej til en arbejdsopgave på baggrund af deres personlige eller etiske overbevisning. Det er til trods for, at halvdelen af denne årgang angiver at leve fra lønseddel til lønseddel. Det viser årets ungeundersøgelse fra Deloitte.
IT

Danske havne- og logistikvirksomheder skal skrue op for cybersikkerheden
Cyberkriminalitet er trussel nummer ét mod danske havne- og logistikvirksomheder, lyder det i ny rapport. Risici bliver højere i takt med, at virksomheder digitaliserer med nye 4.0-teknologier som kunstig intelligens, big data med mere. Der er stort behov for fokus på it-sikkerhed og robusthed tidligt i digitaliseringsudviklingen, lyder det fra ekspert, som her præsenterer tre anbefalinger.
Strategi & ledelse

Arbejdsgivere frasorterer ældre jobansøgere
Flere og flere seniorer oplever aldersdiskrimination på arbejdsmarkedet. Alder er den faktor, der diskrimineres allermest på, når arbejdsgivere skal ansætte nye medarbejdere.