23.03.2020  |  Strategi & ledelse

Direktør: Regeringens corona-indgreb kan have store konsekvenser for erhvervslivet

Ifølge en Onrobots administerende direktør er regeringens tiltag i kampen mod coronasmitten for vidtgående. For ham vil de sundhedsmæssige gevinster ikke kunne måle sig sammenlignet med de økonomiske konsekvenser, Danmark potentielt kan stå overfor i fremtiden.

For at undgå videre spredning af COVID-19 besluttede statsminister Mette Frederiksen (S) onsdag i sidste uge at sende størstedelen af offentligt ansatte hjem, opfordrede private arbejdsgivere til at gå samme vej og bad flere diskoteker og værtshuse til at lukke ned på ubestemt tid. Samtidig blev den danske grænse lukket for alle, der ikke har et anderkendelsesværdigt formål.

Læs også: Konsulentfirma: Sådan forbereder du din forsyningskæde på COVID-19

En taktik, der i følge Enrico Krog Iversen, administrerende direktør i robotvirkselskabet Onrobot, er for vidtgående og kan have store økonomiske konsekvenser for det danske samfund på sigt. Det skriver IT Watch.

Han er enig i, at målet er at beskytte udsatte borgere, der lider af kroniske sygdomme og lignende. Det er selve tilgangen til dette mål, der for ham ikke er gennemtænkt. 

"Det er ikke gennemtænkt, at man lukker alting ned for at beskytte en lille gruppe mennesker. Jeg var nok snarere gået den anden vej og havde sagt 'lad os isolere de mennesker, der er i risikozonen, så vi beskytter dem, og så kan vi andre køre videre'. Jeg tror, at både de kortsigtede og langsigtede økonomiske konsekvenser af den strategi, man har valgt, vil vise sig langt at overstige det, man får ud af det”, siger han til IT Watch.

Læs også: Containere i coronakarantæner presser shippingbranchen

Enrico Krog Iversen mærker også krisen på sin egen forretning. Flere planlagte aktiviteter må udskydes eller er ikke-eksisterende. Her får regeringens tiltag ved økonomisk støtte til erhvervsvirksomheder og udskydelse af moms- og skattebetalinger, opbakning fra den administerende direktør. 

Onrobot har selv fuldt regeringens opfordringer og sendt de ansatte hjem, der kan udføre sit arbejde fra hjemmekontoret. 

- HCL

Denne artikel er en del af temaet Coronavirus

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere