Digitale investeringer gik amok under coronakrisen
Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at virksomhedernes it-investeringer og hjemmearbejdspladser eksploderede under COVID-19.
42 procent af danske virksomheder med mere end 100 ansatte fremrykkede investeringerne i digitale løsninger under coronakrisen, mens 51 procent øgede remote adgangen til deres it-systemer. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.
”Sidste år stod en stor del af virksomhederne med en akut udfordring, hvor både medarbejdere, leverandører og kunder pludselig skulle håndteres online. Både møder, arbejdsprocesser og interne systemer skulle fra den ene dag til den anden gøres tilgængelige online, og det har givet et gevaldigt skub i investeringerne”, siger Bent Dalager, som er partner i KPMG og formand for udvalget for digitalt erhverv i IT-Branchen, i en pressemeddelelse.
Høj produktivitet
Digitaliseringen var dog ikke bare en nødvendighed på grund af COVID-19. Den har heldigvis også en længerevarende positiv effekt for virksomhederne.
Analyser fra regeringen viser, at de mest digitale virksomheder i Danmark har over 20 procnet højere arbejdsproduktivitet end de mindst digitale virksomheder.
Læs også: Tre trin til bedre integrationer i din forsyningskæde
Det svarer til, at hver medarbejder i virksomheder med høj digitalisering årligt bidrager med 135.000 kr. mere i værditilvækst end medarbejdere i lavt digitaliserede virksomheder.
Danmark blev en nation af hjemmearbejdende
De nye tal fra Danmarks Statistik viser også, at vi sidste år på kort tid blev en nation af hjemmearbejdende danskere. Således steg andelen af medarbejdere, som arbejdede hjemmefra, med 37 procentpoint fra 11 procent før pandemien til 48 procent under COVID-19.
Den største stigning ses i branchen information og kommunikation, som havde den højeste andel af hjemmearbejdende ansatte før COVID-19 med 19 procent. En andel som steg til 87 procent under COVID-19.
Læs også: ERP-leverandør går imod strømmen, opruster og fortsætter som partnerejet
”Vi så en firdobling i antallet af hjemmearbejdende på ganske få uger, hvilket var en imponerende omstilling af arbejdsdagen for både virksomhederne og den enkelte medarbejder. Det har samtidig også været en sund transformation for mange virksomheder, da det for mange også har startet en rejse mod en mere digital og effektiv forretning”, udtaler Bent Dalager.
- KCP