13.12.2017  |  Innovation

DHL samler ledere og startups til innovationsdag

For nylig løb DHL’s innovationsdag af stablen i virksomhedens eget innovationscenter i Tyskland. Over 180 ledere, industripartnere og startups fra supply chain-industrien var en del af dagen, der sluttede med overrækkelsen af præmier inden for bl.a. robotteknologi og deleøkonomi.

Flere end 180 aktører – heriblandt ledere, innovatører, partnere og start ups – fra forsyningskædebranchen var for nylig samlet i DHL’s innovationscenter i Tyskland til transport- og logistikvirksomhedens årlige innovationsdag.

Læs også: Samarbejdende robotter flytter ind i de små produktionsvirksomheder

Dagen bød på konkurrencer, interaktive sessioner og oplæg omhandlende nye, sociale tilgange til transport og gentænkning af fremtidens teknologi i branchen.

”Digitaliseringens og globaliseringens afgørende kræfter genskaber vores verden, og DHL er engageret i at facilitere innovation, der forbereder os på disse forandringer. Vi kunne ikke forestille os en bedre måde at få diskuteret de endeløse muligheder, der ligger foran os, end ved at bringe alle disse kreative hjerner sammen til vores DHL Innovationsdag 2017”, siger senior vice president for kundeløsninger og innovation i DHL, Matthias Heutger.

Nytænkende prisvindere
Dagen indebar blandt andet kåringen af vindere inden for de tre kategorier Robotteknologi, Deleøkonomi og Start Up-udfordringen. Inden for de to første kategorier var der på forhånd blevet udvalgt tre finalister blandt de mange ansøgere. Hver finalist skulle på dagen præsentere sin løsning foran alle, der var mødt op, og vinderne blev fundet ud fra publikums stemmer.

Det blev amerikanske Vecna og deres Piece Picking Robot, der vandt robotudfordringen og prisen på 15.000 euro. Prototyperobotten er designet til at kunne navigere autonomt rundt i en lagerhal og hente pakker i forskellige størrelser ned fra hylder.

”Vi er begejstrede over, at vores prototype viste sig at være i stand til at klare den autonome plukkeudfordring, og vi er spændte over at finde ud af, hvor langt vores robot kan komme med et partnerskab med DHL”, siger Daniel Theobald fra Vecna.

Blandt finalisterne inden for deleøkonomiskategorien tog engelske Parcelly førstepladsen med dets platform, der koordinerer fleksibel pakkefragt og praktisk og bekvem drop-off.

”Vi er glade for DHL’s åbenhed over for logistikstrategier, der udfordrer de konventionelle forretningsmodeller. Vi er helt med, når det gælder om at tilpasse sig kundernes foranderlige behov”, siger Sebastian Steinhauser fra Parcelly.

Genkøb med ét klik
Sidst, men ikke mindst, var der også en pris til den bedste start up-idé fra dagens ”Shark Tank”-udfordring. Fire entreprenører præsenterede deres idéer foran en jury, og vinderen blev virksomheden Kwik, hvis idé er en online markedsplads, der gør det muligt for kunder at genkøbe favoritprodukter med blot ét klik.

”Det har været den helt rigtige platform for os at illustrere, hvordan vores løsning kombinerer IoT og online shopping til gavn for både kunder og virksomheder”, siger Ofer Klein, adm. direktør og medejer af Kwik.

Læs også: Blockchain viser vejen for next generation distribution

De tre udfordringer ved DHL’s Innovationsdag 2017 havde et overordnet fokus på sociale problemstillinger, teknologi og entreprenørskab. Innovationsdagen bliver holdt en gang om året for at skubbe generere nytænkning og skubbe til grænserne for logistik og teknologi.

-CHM

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere