24.08.2021  |  Lager & distribution

DHL og Crown Agents leverer 4 millioner covid-19 vacciner til 15 lande

De færdige forsendelser markerer endnu en milepæl i bekæmpelsen af spredningen af COVID-19 på verdensplan.

Vaccinerne blev doneret af Storbritannien for at hjælpe med at tackle pandemien, som den britiske udenrigsminister Dominic Raab annoncerede den 28. juli. De fire millioner doser vil blive delt direkte med lande i nød.

UK har tilbudt yderligere fem millioner doser til Covax's globale vaccinedelingsordning, der har til formål at fremskynde den globale lige adgang til immunisering mod pandemien. Det oplyser DHL i en pressemeddelelse.

"Vi er utroligt stolte over, at DHL fik til opgave at understøtte den komplekse logistik for disse vitale doser af COVID-19-vaccinen. DHL har et stærkt globalt netværk. Vores Life Sciences & Healthcare teams i Storbritannien og i de lande, der modtager doser, arbejdede døgnet rundt for at sikre, at livreddende vacciner ankom sikkert og hurtigt til de 15 lande i Afrika og Sydøstasien", udtaler Paul Chinery, Vice President Air Freight, DHL, UK.

Fergus Drake, administrerende direktør for Crown Agents, siger: "Crown Agents har fragtet og distribueret forsyninger i mere end et århundrede. Det omfatter levering af COVID-19-vacciner til de mest fjerntliggende samfund på jorden som Tristan da Cunha og Pitcairn-øerne. Som følge af at være udvalgt af Foreign, Commonwealth and Development Office er vi glade for at have været markedsledende på den omfattende logistik af disse forsendelser, hvor vi arbejder tæt sammen med DHL for at sikre, at de ankommer sikkert til deres destinationer".

LÆS OGSÅ: Just-in-time må vige for just-in-case forsyningskæder

DHL sørgede for indsamling af vacciner fra faciliteter i hele Storbritannien, før de blev sendt til de respektive lande ad luftvejen. En af de største udfordringer i forbindelse med forsendelsen af vaccinen er de strenge temperaturkrav. Doserne blev derfor afsendt i særlige aktive termiske beholdere for at sikre ensartede temperaturer i transit og på steder, der mangler den fysiske infrastruktur til ellers at opretholde den krævede temperatur. Temperatur-trackere udstyret med sofistikeret GPS-teknologi blev også monteret i hver aktiv beholder for at give fuld synlighed under hele rejsen.

”Til dato har DHL transporteret mere end 731 millioner vaccinedoser til 153 lande verden over. De færdige forsendelser markerer nu endnu en milepæl i bekæmpelsen af spredningen af COVID-19 på verdensplan. I overensstemmelse med vores mandat om at forbinde mennesker og forbedre liv er DHL stolt over fortsat at spille en aktiv rolle i at søge en sikker og ny normal for de virksomheder og samfund, vi betjener”, skriver DHL i pressemeddelelsen. Indonesien, Jamaica og Kenya er blandt de lande, der har modtaget donationer.

- PBH

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere