13.08.2021  |  Lager & distribution

DHL indkøber første elektriske fragtfly

Tyske DHL har lavet en aftale med amerikanske flyproducent Eviation om 12 elektriske fragtfly, som skal skabe DHL’s første elektriske Ekspres Netværk. Det første fly ’Alice’ bliver leveret i 2024.

”Vi tror i høj grad på en fremtid med nulemissionslogistik. Derfor investerer vi i at forbedre vores kulstofsaftryk, og her spiller elektrificering af transportmidler en afgørende rolle, som kan bidrage væsentlig til vores overordnet mål om nuludledninger”.

Sådan lyder det fra John Pearson, der er CEO for DHL Express. Virksomheden har indkøbt sit første fuldelektriske fragtfly, Alice, som bliver leveret af amerikanske Eviation. I planerne ligger at der i alt skal leveres 12 elektriske fly, der kan skabe verdens første elektriske Ekspres Netværk. Det kommer til at være en stor fordel for blandt andet netbutikker, som ønsker at tilbyde deres kunder muligheden for nulemissionslevering.

”Med Alices rækkevidde og kapacitet er det en fantastisk bæredygtig løsning for vores globale netværk. Vores ambition er, at bidrage betragteligt til at reducere vores kulstofsaftryk, og med disse udviklinger i teknologien og vores flåde kommer vi meget tættere på”, udtaler Travis Cobb, EVP Global Network Operations and Aviation for DHL Express i en pressemeddelelse.

Læs også: DHL får bygget ny pakketerminal i Kastrup Lufthavn

Flyet Alice vil blive leveret i 2024 og kommer til at kunne blive styret af én enkelt pilot. Det vil kunne flyve 815 kilometer på én tank og bære 1.200 kg. Derudover kan flyet lades op på 30 minutter, hvilket nemt kan gøres, mens flyet får på- og aflæsset sit gods.

”Fra dag et har vi sat et mål om at transformere flyindustrien og skabe en ny æra med elektriske flyvemaskiner”, forklarer Omer Bar-Yohay, der er CEO for Eviation. ”Når vi indgår i et partnerskab med virksomheder som DHL, viser det at den elektriske æra er over os. Derfor er det en signifikant milepæl for os at vi kan annoncere salget af 12 elektriske fly til virksomheden”.

- KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere