16.06.2016  |  Branchenyt

Detailanalytiker: Én ud af tre amerikanske indkøbscentre er dødsdømte

Detailkonsulenten Jan Kniffen mener, at USA har alt for mange fysiske butikker i forhold til efterspørgslen. Han spår, at over en tredjedel af de amerikanske indkøbscentre, vil lukke i de kommende år.

Efter at den amerikanske shoppingkæde Macy’s for nylig rapporterede om de værste salgstal siden finanskrisen, var detailanalytikeren og -konsulenten Jan Kniffen i CNBC’s ”Squawk Box” for at spå om shoppingcentrenes fremtid i USA.

Læs også: Walmart samarbejder med Uber og droner

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Og han gør det klart, at den ikke ser lys ud.

Jan Kniffen, der er CEO for J. Rogers Kniffen Worldwide Enterprises, forventer nemlig at 400 ud af de 1.100 amerikanske shoppingcentre, der eksisterer i dag, vil forsvinde inden for de næste par år. Lidt mere end en tredjedel er altså allerede nu på vej mod at være overflødige og må inden længe dreje nøglen om.

Jan Kniffen peger især på den hastigt voksende e-handel, som årsagen til den manglende efterspørgsel på fysiske indkøbscentre. Han pointerer, at USA er det land i verden med flest kvadratmeter indkøbscenter i forhold til antallet af indbyggere – og det er helt unødvendigt:

”Vi har dobbelt så meget fysisk detailbutik per indbygger som alle andre lande i verden. Storbritannien ligger nummer to og de har halvt så meget som os”, sagde Jan Kniffen til CNBC.

Læs også: Farvel til indkøbscenteret og den traditionelle distribution

I USA er der i dag cirka 14,5 kvadratmeter detailbutik per indbygger.

-CHM

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere