30.01.2020  |  Branchenyt

Det Blå Danmark er fortsat førende i dansk økonomi

Den årlige rapport udarbejdet for Søfartsstyrelsen konkluderer endnu engang, at Det Blå Danmark leder dansk økonomi i en god retning. I øjeblikket beskæftiger Det Blå Danmark 96.164 mennesker og står for 26 procent af landets samlede eksport.

En ny rapport udarbejdet af Cowi for Søfartsstyrelsen fastslår Det Blå Danmarks position i Danmarks økonomi.

Læs også: Det Blå Danmark fastholder sin førende position i dansk økonomi

Ifølge rapporten står Det Blå Danmark for 26 procent af landets samlede eksport af varer og tjenesteydelser, og beskæftiger 96.164 personer. Det svarer til 3,4 procent af Danmarks samlede beskæftigelse.

Rapporten konkluderer yderligere, at Det Blå Danmark for hver beskæftiget skaber mere end dobbelt så meget bruttotilvækst som gennemsnittet i dansk økonomi. Dermed holdes beskæftigelsen og eksporten stabil, da tallene stort set svarer til resultaterne fra sidste års rapport.

Et stigende uddannelsesniveau
Det Blå Danmark blev i 2009 hårdt ramt af finanskrisen, men har siden da i store træk indhentet det tabte og har samlet set haft en produktionsvækst på 3,7 procent om året. Til sammenligning er den samlede produktionstilvækst i dansk økonomi 0,9 procent årligt.

Derudover viser rapporten, at uddannelsesniveauet hos de beskæftigede i faget gradvist er steget. Siden 2007 er beskæftigelsen af ufaglærte således gået tilbage med 54 procent, men er stadig den næststørste gruppe i Det Blå Danmarks beskæftigelse.

Samtidig med, at beskæftigelsen af ufaglærte er faldet, er beskæftigelsen af folk med lange, videregående uddannelser steget med hele 62 procent.

Læs også: Det Blå Danmark mangler arbejdskraft, men har svært ved at tiltrække kvinder

Det Blå Danmark består således stadig af brancher i udvikling, mener Søfartsstyrelsen.

- SMF

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere