07.11.2016  |  Branchenyt

DB Schenker åbner CO2-neutralt logistikcenter

Ved den finske by Vaasa åbner transport- og logistikvirksomheden DB Schenker en CO2-neutral logistikterminal, som er selvforsynende med elektricitet, varme og afkøling.

Transport- og logistikvirksomheden DB Schenker har foretaget lidt af en grøn investering. Ved byen Vaasa i Finland åbner virksomheden nemlig en CO2-neutral logistikterminal til fire millioner Euro (omkring 30 millioner kr.), som forsyner sig selv med elektricitet, varme og afkøling.

”Det er vigtigt for os, at vi som virksomhed tager et ansvar for at passe på miljøet. Derfor har vi i DB Schenker koncernen besluttet, at når vi bygger nyt, forsøger vi at gøre det efter miljøets vilkår”, siger Henrik Dam Larsen, adm. direktør i DB Schenker Danmark.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Læs også: Schenker sænker CO2-udledningen

På taget af den nye terminal vil 276 solpaneler indfange solenergi, mens jordvarmen under nybyggeriet vil blive udnyttet via et 300 meter dybt borehul.

Farvel til 50 transporter
Med den nye terminal kan DB Schenker og byen Vaasa vinke farvel til 50 daglige transporter, hvilket er særdeles godt for den finske by, som ønsker at være CO2-neutral i 2035.

Desuden er placeringen af det nye logistikcenter også ganske god rent strategisk:

Læs også: DB Schenker vil finde fremtidens digitale logistikløsninger

”Strategisk får vi en meget bedre placering øst for Vaasas lufthavn. Det forbedrer vores netværk, for vi kommer tættere på kunderne, så de kan få endnu flere fordele”, siger Kent Larsen, salgs- og markedschef hos DB Schenker Danmark.

Den miljøvenlige investering står klar i slutningen af året, den fylder 3.200 m2 og har en 1.000 m2 hal bygget i moduler, så terminalen kan udvides, hvis der opstår behov for det.

- KLZ

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere