15.10.2019  |  Branchenyt

Danske Havne øger sit fokus på grøn omstilling

Danske Havne skærper sit fokus på klimaaftrykket og introducerer flere tiltag, der skal bidrage til den grønne omstilling.

Brancheorganisationen Danske Havne, der repræsenterer landets erhvervshavne, introducerer en række initiativer, som skal udbrede de klimatiltag, der finder sted i de danske havne i disse år.

I sidste uge lancerede brancheorganisationen en ny hjemmeside, hvor en del af den er en temahjemmeside. Her skal fokus være på at dele konkrete nyheder og projekter om grøn omstilling i havnene.

Læs også: To mindre foreninger samles i ny maritim brancheforening

”Tanken bag er i højere grad at understrege, at vi arbejder i en branche, der også gør sit på området,” siger Tine Kirk Pedersen, der er direktør for brancheorganisationen, i en pressemeddelelse og fortsætter:

”Vi deler gerne ud af vores erfaringer og vil gerne samarbejde bredt med både politikere og Det Blå Danmark generelt, så vi samlet set får bidraget bedst muligt til den grønne omstilling”.

Hos Hirtshals Havn arbejder man strategisk efter FN’s verdensmål om bæredygtighed, Hvide Sande Havn arbejder efter at reducere CO2-udslippet med hele 94 procent og i Copenhagen Malmö Port igangsættes flere nye, grønne tiltag i retning af landstrøm.

Grønt udvalg
Brancheforeningen vil også nedsætte et grønt udvalg på tværs af havnene, hvor der kan deles ud af erfaringer. Desuden skal erfaringerne deles bredt i branchen så havnene kan få inspiration fra de maritime industrier og rederier.

Læs også: Shipping- og logistikselskaber indgår alliance for at reducere maritimt klimaaftryk

”Der vil være store gevinster at hente ved at dele viden. Selvfølgelig for havnene, men også for samfundet generelt. Og måske kan den grønne omstilling oven i købet blive en god forretning,” siger Tine Kirk Pedersen.

- MGC

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere