Danske Havne

Strategi & ledelse

De danske erhvervshavne holder fast i den grønne vision

En ny rapport fra Danske Havne tager pulsen på havnesektoren, hvor særligt grøn omstilling stadig er i højsædet på trods af coronakrisen. "Vi er i førersædet i Europa", mener organisationens direktør, Tine Kirk Pedersen.

Branchenyt

Danske Havne øger sit fokus på grøn omstilling

Danske Havne skærper sit fokus på klimaaftrykket og introducerer flere tiltag, der skal bidrage til den grønne omstilling.

Branchenyt

Danske Havne præsenterer sine tre vigtigste ønsker til en nye regering

I anledning af valget til Folketinget har Danske Havne præsenteret sine tre vigtigste politiske ønsker, som tæller en revision af havneloven, en bæredygtig, national transportplan og et blåt nabotjek.

Branchenyt

Danske havne ligger i top på effektivitet

En ny rapport viser, at de danske havne ligger på en sjetteplads i verden, når det gælder effektivitet. Brancheorganisationen Danske Havne vil dog gerne gøre det endnu bedre.

Lager & distribution

Øget godsomsætning i de store danske havne

Godsomsætningen er steget med fire procent i de større danske havne, viser tal fra Danmarks Statistik. Stigningen skyldes primært håndteringen af mineralske olieprodukter, landbrugsprodukter og fast bulk.

Branchenyt

Havne kan af laste mere end Trængselskommissionen tror

Trængselskommissionen anerkender havnens betydning i strategien for at reducere støj, trængsel og luftforurening.

Indhold fra partner

Branchenyt

Det blå Danmark mangler arbejdskraft, men har svært ved at tiltrække kvinder

På trods af, at et stigende aldersgennemsnit snart kan betyde, at der mangler arbejde i de danske havne, rederier og i den maritime industri, så har industrien fortsat svært ved at tiltrække kvinder. Det vil brancheorganisationer dog meget gerne have lavet om på.

Branchenyt

Aarhus Havn fortsætter godsvæksten i første halvår 2019

Håndteringen af gods på Aarhus Havn fortsatte med at stige i første halvår af 2019, hvor containeromsætningen steg med 56.000 ton, mens omsætningen på foder alene steg med 163.000 ton sammenlignet med samme periode sidste år.

IT

Projekt skal afdække maritime virksomheders blockchain-potentiale

Center for Logistik og Samarbejde står i spidsen for et nyt projekt, der skal afdække potentialet i blockchain-teknologien for en række små- og mellemstore virksomheder i det maritime miljø.

Produktion

Danske havne tjener penge på cirkulær økonomi

De danske erhvervshavne genanvender i højere grad affaldsprodukter til gavn for både miljøet og havnenes økonomi.

Branchenyt

Mere gods i større danske havne i 2. kvartal 2013

Godsomsætningen på større danske havne er stigende.

Indhold fra partner

Branchenyt

Danmark taber international konkurrencekraft – men vi kan gøre noget selv

World Economic Forum giver gode karakterer til danske erhvervshavne. Samtidig tyder noget på, at danske kommuner overser potentialet i havnene. Det er nemlig ikke havnekommuner, der topper Dansk Industris rangliste over erhvervsvenlige kommuner i Danmark.

Indhold fra partner

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere