08.10.2019  |  Branchenyt

To mindre foreninger samles i ny maritim brancheforening

De to brancheforeninger Danmarks Skibsmæglerforening og Danske Havnevirksomheder forenes, i 2020, i en fælles brancheforening til gavn for medlemmerne.

Den 1. januar 2020 etableres foreningen Danske Shipping- og Havnevirksomheder, der er en sammenlægning af de to mindre brancheforeninger Danmarks Skibsmæglerforening og Danske Havnevirksomheder.

Den nye maritime forening får omkring 100 private medlemsvirksomheder, som beskæftiger sig med blandt andet godshåndtering, skibsmæglervirksomhed og havneterminaldrift. Danske Shipping- og Havnevirksomheder organiseres som en brancheforening i Dansk Industri. Det skriver Dansk Industri i en pressemeddelelse.

Sammenlægningen blev enstemmigt vedtaget på generalforsamlingerne i de to brancheforeninger, torsdag den 26. september, og formændene for de to foreninger er begejstrerede.

Til gavn for medlemmerne

“Vi mener, vi har fundet en rigtig god løsning for begge foreningers medlemmer,” siger formand for Danmarks Skibsmæglerforening, Tonny Dalhøj Paulsen.

Han peger på, at de to foreninger allerede har mange fælles medlemmer og fælles agendaer. Danske Shipping- og Havnevirksomheder forener kræfterne og skaber en stærkere forening med en forbedret service og en styrket profil, der er til gavn for medlemmerne.

Læs også: Projekt skal afdække maritime virksomheders blockchain-potentiale

“Branchen står over for nogle store udfordringer med bl.a. Brexit, toldsystemer, klima og miljø, boligbyggeri på erhvervshavnene, ulovlig statsstøtte, offentligt opgavetyveri og uklare rammevilkår. Det er vigtigt, at vi står sammen, og at de private shipping- og havnevirksomheders stemme bliver hørt. Danske Shipping- og Havnevirksomheder vil netop gøre det muligt at tale med en stærkere stemme og få mere indflydelse, ” siger formand for Danske Havnevirksomheder, Klaus G. Andersen.

Sekretariatet vil blive placeret sammen med DI Transport i Industriens Hus på Rådhuspladsen i København. De to nuværende sekretariatschefer, henholdsvis Jesper Sebbelin og Jakob Svane, fortsætter i det fælles sekretariat.

Læs også: Ny kampagne skal få flere kvinder ind i de maritime fag

Hvem der bliver formand for den nye forening afklares på et konstituerende bestyrelsesmøde primo januar 2020.

- MGC

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere