Danmarks Rederiforening: Skibs- og luftfarten skal med i bindende klimaaftale

Klimaaftalen i Paris ville være bedre, hvis skibs- og luftfarten indgik i en bindende aftale om at reducere CO2-udledningen, lyder det fra Danmarks Rederiforenings underdirektør.

"Skibsfarten var taget til Paris med det noget udsædvanlige mål, at vi ønskede mere regulering og mere kontrol. Kort fortalt ønskede vi, at skibsfarten kom med i selve aftaleteksten", skriver Maria Bruun Skipper, underdirektør i Danmarks Rederiforening, i en kronik i Børsen. Foto: Danmarks Rederiforening..

07.01.2016

SCM.dk

Under klimaforhandlingerne i Paris pressede flere miljøorganisationer og lande – inklusive Danmark – på for at få skibs- og luftfarten med i den politiske aftale. Men selvom skibsfarten flere gange indgik i drøftelserne i Paris, var det uden held. Og det er en skam, mener Danmarks Rederiforenings underdirektør Maria Bruun Skipper.

"Skibsfarten var taget til Paris med det noget usædvanlige mål, at vi ønskede mere regulering og mere kontrol. Kort fortalt ønskede vi, at skibsfarten kom med i selve aftaleteksten", skriver Maria Bruun Skipper, underdirektør i Danmarks Rederiforening, i en kronik i Børsen. Foto: Danmarks Rederiforening..

Ifølge hende ville klimaaftalen nemlig være endnu bedre, hvis der også indgik en bindende aftale om at reducere CO2-udledningen fra skibstransporten og flytrafikken. Det skriver hun i en kronik i Børsen.

”Vi havde gerne set, at COP21-aftalen havde forpligtet landene til at indgå en konkret aftale via FN’s søfartsorganisation om, hvordan man sænker udledningen af CO2 for den handelsflåde, der immervæk transporterer 90 procent af de varer og produkter, vi forbruger i verden”, skriver Maria Bruun Skipper i kronikken i Børsen.

Læs også: Ny rapport: CO2-reduktion i transporten er ikke så dyr endda

Derfor mener hun, at der ligger en stor opgave forude for bl.a. FN’s søfartsorganisation IMO om at arbejde for, at de to sektorer kommer med i en bindende aftale fremover.  

I kronikken peger hun på tre grunde til, at skibsfarten skal med i en global klimaaftale.

  1. Der er plads til forbedring for den internationale skibsfart, og ifølge foreningen vil en bindende aftale ved næste klimatopmøde være den bedste motivationsfaktor, når der skal findes løsninger på at begrænse CO2-udledningen i skibsfarten.
  2. Det vil være mere progressivt, hvis branchen selv træffer beslutningerne, før andre fortæller, hvordan der burde være handlet.
  3. Foreningen mener desuden, at en bindende aftale om reduktion af CO2-udledning vil styrke både klimaet og den danske skibsfarts konkurrenceevne.

Læs også: Norden: Mere fokus på CO2 fra transport

Afslutningsvis påpeger hun i kronikken, at Danmarks Rederiforening håber på en global og bindende aftale til næste år, der forpligter IMO til at handle. 

-SSM

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Sådan bliver din SMV resilient i 2025

PlanEven

Sponseret

Optimering af indkøbsprocesser med ordreportal

Relateret indhold

15.11.2024SCM.dk

53,8 millioner iskolde lager-m3 understøtter globale fødevarekæder

14.11.2024SCM.dk

Havnearbejdere afbryder forhandlinger med arbejdsgivere

13.11.2024SCM.dk

Rapport: Houthier tjener penge på angreb

13.11.2024SCM.dk

Jobprøvning, fleksjob eller virksomhedspraktik er hverdag i logistikvirksomhed

12.11.2024SCM.dk

Forsyningskæder er uforberedte på nye vigtige internationale handelsreguleringer

12.11.2024Descartes

Sponseret

Descartes opkøber Sellercloud

12.11.2024Delfi Technologies A/S

Sponseret

Trinity Hotel & Konference - En digital forvandling af gæsteoplevelsen

11.11.2024SCM.dk

Farvel til 51 år i logistik

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Supply Chain Management (SCM)

Få kompetencer til at designe og lede effektive produktions- og forsyningskæder, også kaldet supply chains, som er en forudsætning for virksomhedens konkurrenceevne.

Dato

31.10.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Jernbaneteknologi, -drift og -kapacitet

På kurset Jernbaneteknologi, -drift og -kapacitet, som også er et diplommodul, lærer du om planlægning, opbygning og drift af jernbaner. Kurset omfatter blandt andet simulering, procesanalyse og driftsanalyse angående både passager- og godstrafik.

Dato

01.11.2024

Tid

08:30

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Digitale forretningsstrategier og -modeller

Vil du have bedre forståelse for digital transformation og digitale strategier? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at vurdere og definere digitale forretningsstrategier, der skaber værdi for din virksomhed.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bureau Veritas
Kursus
CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Brother Nordic A/S
Messe
Logistik og transport 2024, Göteborg

Nordens førende messe og konference om logistik- og transportløsninger.

Dato

14.11.2024

Tid

09:00

Sted

Svenska mässan, Göteborg

ADP
Seminar
ADP årsmøde

Vi afholder for første gang Årsmøde i Nyborg, og inviterer borgere, kunder, samarbejdspartnere og andre interesserede.

Dato

19.11.2024

Tid

17:00

Sted

Bastionen Nyborg, Nørrevoldgade 63, 5800 Nyborg