Danmarks Rederiforening: Skibs- og luftfarten skal med i bindende klimaaftale

Klimaaftalen i Paris ville være bedre, hvis skibs- og luftfarten indgik i en bindende aftale om at reducere CO2-udledningen, lyder det fra Danmarks Rederiforenings underdirektør.

"Skibsfarten var taget til Paris med det noget udsædvanlige mål, at vi ønskede mere regulering og mere kontrol. Kort fortalt ønskede vi, at skibsfarten kom med i selve aftaleteksten", skriver Maria Bruun Skipper, underdirektør i Danmarks Rederiforening, i en kronik i Børsen. Foto: Danmarks Rederiforening..

07.01.2016

SCM.dk

Under klimaforhandlingerne i Paris pressede flere miljøorganisationer og lande – inklusive Danmark – på for at få skibs- og luftfarten med i den politiske aftale. Men selvom skibsfarten flere gange indgik i drøftelserne i Paris, var det uden held. Og det er en skam, mener Danmarks Rederiforenings underdirektør Maria Bruun Skipper.

"Skibsfarten var taget til Paris med det noget usædvanlige mål, at vi ønskede mere regulering og mere kontrol. Kort fortalt ønskede vi, at skibsfarten kom med i selve aftaleteksten", skriver Maria Bruun Skipper, underdirektør i Danmarks Rederiforening, i en kronik i Børsen. Foto: Danmarks Rederiforening..

Ifølge hende ville klimaaftalen nemlig være endnu bedre, hvis der også indgik en bindende aftale om at reducere CO2-udledningen fra skibstransporten og flytrafikken. Det skriver hun i en kronik i Børsen.

”Vi havde gerne set, at COP21-aftalen havde forpligtet landene til at indgå en konkret aftale via FN’s søfartsorganisation om, hvordan man sænker udledningen af CO2 for den handelsflåde, der immervæk transporterer 90 procent af de varer og produkter, vi forbruger i verden”, skriver Maria Bruun Skipper i kronikken i Børsen.

Læs også: Ny rapport: CO2-reduktion i transporten er ikke så dyr endda

Derfor mener hun, at der ligger en stor opgave forude for bl.a. FN’s søfartsorganisation IMO om at arbejde for, at de to sektorer kommer med i en bindende aftale fremover.  

I kronikken peger hun på tre grunde til, at skibsfarten skal med i en global klimaaftale.

  1. Der er plads til forbedring for den internationale skibsfart, og ifølge foreningen vil en bindende aftale ved næste klimatopmøde være den bedste motivationsfaktor, når der skal findes løsninger på at begrænse CO2-udledningen i skibsfarten.
  2. Det vil være mere progressivt, hvis branchen selv træffer beslutningerne, før andre fortæller, hvordan der burde være handlet.
  3. Foreningen mener desuden, at en bindende aftale om reduktion af CO2-udledning vil styrke både klimaet og den danske skibsfarts konkurrenceevne.

Læs også: Norden: Mere fokus på CO2 fra transport

Afslutningsvis påpeger hun i kronikken, at Danmarks Rederiforening håber på en global og bindende aftale til næste år, der forpligter IMO til at handle. 

-SSM

N.C. Nielsen A/S

Sponseret

Linde skaber ny generation af gaffeltruck

AGR

Sponseret

Er dit ERP nok til lagerstyring? Sådan lukker AGR hullerne i forsyningskæden

Relateret indhold

19.02.2025Apport Systems A/S

Sponseret

Lagerstyring på autopilot - få dit lager til at tænke selv

18.02.2025SCM.dk

7 ud af 10 forbrugere vil købe mere klimavenligt i fremtiden

17.02.2025SCM.dk

Ubalance i indtægter og udgifter presser klimainvesteringer

14.02.2025SCM.dk

Boehringer Ingelheims fabrik viser vejen mod CO2-neutralitet

12.02.2025GS1 Denmark

Sponseret

Webinar: Gør det komplekse arbejde med dine emballagedata nemmere

10.02.2025SCM.dk

Klimasvigt uden konsekvenser: Virksomheder slipper for ansvar

10.02.2025SCM.dk

Ny industrioverenskomst: Højere løn, bedre rettigheder og øget fleksibilitet for familieliv

07.02.2025SCM.dk

Stor usikkerhed om Danmarks klimamål i 2030

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
Bureau Veritas
Webinar
Webinar om CBAM

Gratis webinar om CBAM, hvor du får et generelt indblik i CBAM-reglerne, praktiske erfaringer og kommende krav.

Dato

27.02.2025

Tid

10:00

Sted

Online på MS Teams

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Agile projekter - hybrid

Vil du lære at lede agile projekter professionelt og effektivt? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få indsigt i agile værktøjer og kompetencer i agil projektledelse.

Dato

28.02.2025

Tid

09:00

Sted

Online

Dansk Standard
Kursus
ISO 9001 diplomkursus i kvalitetsledelse - 2 dage

På dette to-dages ISO 9001 kursus præsenteres du for indholdet i ISO 9001 standarden. Samtidig lærer du, hvordan de enkelte krav til kvalitetsledelse bør efterleves i praksis. Kurset i ISO 9001 tager dig igennem de forskellige faser ved implementering af et ledelsessystem for kvalitet.

Dato

04.03.2025

Tid

09:00

Sted

Dansk Standard, 12 etage, Sal 2 Göteborg Plads 1 2150 Nordhavn

Bredana Axcite A/S
Webinar
Præcise Forecast med ny Microsoft løsning

Den nye app byder på best-in-class Forecasting algoritmer og modeller, enestående brugeroplevelse, intelligente rapporter og analyser

Dato

04.03.2025

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Explore the critical connection between the NIS2 Directive and the CRA

In an era of increasing cyber threats, regulatory frameworks like the NIS2 Directive and the Cyber Resilience Act (CRA) are shaping the future of cybersecurity across Europe. While NIS2 enforces stricter cybersecurity obligations for suppliers and organizations, CRA complements it by embedding security into digital products from the ground up.

Dato

06.03.2025

Tid

13:00

Sted

Online på MS Teams

Descartes
Webinar
Deloitte x Descartes: Webinarium om Frihandel, CBAM och hållbarhet

Ett unikt samarbete mellan Deloitte och Descartes, där ledande specialister inom global handel och hållbarhet delar sina insikter och praktisk information.

Dato

13.03.2025

Tid

10:30

Sted

Online