30.09.2021  |  Lager & distribution

Coop.dk MAD udvider sin flåde af el-varebiler i Hovedstaden

Med branchens største flåde af elbiler, den første chauffør-overenskomst med 3F og de mest ambitiøse klimamål vil Coop.dk MAD fortsætte vækst med fokus på ansvarlig online-handel.

Der bliver nu lidt mindre støj i København. For Coop.dk MAD har udvidet sin flåde af el-varebiler, så den nu er den største på Sjælland og består af 23 eldrevne varebiler.

Man fik de første syv biler i marts i år, og reaktionerne fra kunderne og chaufførerne, der kører dem, har været entydigt positive.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

"Coop har sat sig som mål at være den mest ambitiøse dagligvarevirksomhed med hensyn til klimaet. Målet er, at CO2 udledningen være reduceret med 75 procent i 2025 i forhold til 2018. I 2030 skal Coops drift være klimapositiv. El-varebilerne er et blandt mange midler for at nå denne målsætning", siger adm. direktør i Coop, Kræn Østergård Nielsen, i en pressemeddelelse.

Det langsigtede mål er, at alle dagligvarer fra Coop.dk MAD skal køres ud med el-biler.

Læs også: Coop flytter varetransport til tog og tester klimaeffekt

”Ligesom Coop er den mest ansvarlige dagligvarevirksomhed i de fysiske butikker, skal vi naturligvis også være det i den digitale verden. Derfor vil vi gøre en ekstra indsats for mere klimavenlig distribution”, udtaler kommerciel direktør Lars Rasmussen for Coop.dk.

Coop.dk MAD har det seneste halvandet år fordoblet antallet af kunder og omsætning. I det første halvår af 2021 har salget været cirka 70 procent større end i de tilsvarende måneder sidste år, hvor corona-krisen skabte stor stigning i salget.

Derfor opruster Coop fra årsskiftet med egne chauffører og biler, hvilket har ført til, at Coop.dk MAD, som den første online dagligvarevirksomhed, tidligere i år indgik chaufføroverenskomst med 3F for at sikre ordnede forhold for chaufførerne.

- KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere