31.12.2021  |  Branchenyt

City Container opnår nyt rekordår og takker medarbejderne: “De er branchens bedste”

Det danske miljø- og logistikselskab City Container har trods udfordringer fra coronakrisen haft rekord i både omsætning og indtjening i 2021. Væksten vil fortsætte ind i 2022 og den er båret af medarbejderne, siger direktøren.

City Container, der er et af Danmarks største miljø- og logistikvirksomheder, omsatte for 555 millioner kroner i det seneste regnskabsår, som sluttede ultimo september. Det svarer til 17 procents vækst, hvilket er omkring 8 procent bedre end forventningerne for året. Regnskabet viser også rekordvækst i indtjeningen på 10 procent. 

”Det er lidt vildt, og særligt fordi vi i forvejen var meget ambitiøse om målsætningen, er det ekstraordinært flot arbejde af hele organisationen”, siger Nikolaj Meyland-Smith, der er adm. direktør for City Container. 

”Jeg må bare tage hatten af og sige, at vi har branchens bedste og mest kompetente folk. De har virkelig udvist en kæmpe fleksibilitet og ydet en beundringsværdig indsats trods nedlukningen af landet, hvor dele af vores forretning tog nogle store hug”, siger han.

City Container har pt. 458 medarbejdere hvilket er cirka 60 mere end da året startede.  

Holdt fokus på andre sektorer og strategisk rådgivning 

City Container arbejder primært inden for dagrenovation, byggeri og industri, hvor sidstnævnte led under pandemien, og City Container mistede omsætning fra især koncerter, restaurationer, events og andre udendørs arrangementer. 

Det fik blandt andet virksomheden til at fokusere på dagrenovation og byggeriet.  

”Når der mangler omsætning i blandt andet restaurationsbranchen, storcentre og festivaler, viser det hvor værdifuldt det er, at vi har flere ben at stå på i forretningen, men også at teamet har formået at optimere og arbejde med de ressourcer, vi havde, for at skabe vækst”, siger Nikolaj Meyland-Smith. 

City Container har også styrket sin ekspertise i den nye affaldssortering i ti fraktioner for at kunne rådgive kunder, der forbereder sig på skiftet. Og det var en succes. 

Læs også: Containerterminal på Århus Havn slår Danmarksrekord

”Det er absolut ikke hovedindtægten, men den slags strategisk rådgivning er med til at fastholde kunder og skabe mersalg. Og det er der stor interesse for i markedet”, siger Nikolaj Meyland-Smith. 

En lille faktor for de gode tal var ifølge direktøren også, at der under nedlukningen var mere plads på vejene.  

”Vores chauffører kunne nå at betjene flere ordrer for flere kunder, da der var færre biler på vejene, hvor vi ofte holder i kø i de større byer, og det mærkede vi også”, siger Nikolaj Meyland-Smith. 

- KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere