02.12.2021  |  Branchenyt

Containerterminal på Århus Havn slår Danmarksrekord

På kun 10,5 måned er det lykkedes at sætte Danmarksrekord på containerterminalen i Aarhus, da sidste års containerrekord blev slået medio november. En markant stigning i importen og stigende markedsandele er de primære årsager til rekorden.

Da container (TEU) nummer 623.890 blev løftet over kaj medio november, var sidste års omsætning slået godt og vel, hvilket betyder, at al omsætning fra det tidspunkt og året ud vil udgøre væksten i 2021.

Ifølge adm. direktør på Aarhus Havn, Thomas Haber Borch, viser en analyse af omsætningen, at eksporten af containergods stadig er noget større end importen, men de største stigninger i 2021 dog er sket på importområdet.

”All-time-high på omsætning giver altid en god fornemmelse, som forstærkes yderligere, fordi vi har indtryk af, at flere importører vælger Aarhus som destination fremfor at sejle godset til Hamborg og derefter køre det til Danmark”, siger Thomas Haber Borch.

Læs også: Aarhus Havn får dispensation til at stable containere i syv lag

Han peger på, at den – måske – ændrede adfærd både skaber flere arbejdspladser og mere vækst i Danmark, samtidig med at det er CO2-besparende at sejle godset direkte til Danmark.

”Vi kan se af de seneste tal fra Danmarks Statistik, at vi øger vores markedsandele i øjeblikket. Vi har i en lang periode haft cirka 65 procent af containeromsætningen her i landet, men nu nærmer vi os 70 procent. Det kan selvfølgelig være et udtryk for, at vi tager noget fra andre danske havne, men min fornemmelse er, at vi henter det meste i udlandet”, siger Thomas Haber Borch.

- KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere