30.01.2017  |  IT

Byggebranchens digitale forsyningskæde bliver stærkere

Solar køber sig ind i den svenske virksomhed BIMobject som et led i at digitalisere forsyningskæden i byggebranchen. Datadrevet samarbejde om produktvalg, materialeflow, omkostninger, kvalitet og logistik vil forbedre indtjeningen, lyder det.

Digitaliseringen af byggebranchen har – ligesom det er tilfældet i en lang række andre sektorer – været undervejs igennem længere tid. Et af de centrale elementer i den proces er udbredelsen af BIM (bygningsinformationsmodellering), og her er svenske BIMobject en væsentlig aktør.

Læs også: Digitale øjne og data i forsyningskæden

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Derfor har den nye aftale mellem BIMobject og den danske sourcing- og servicevirksomhed Solar, der lader Solar opkøbe knap 20 procent af aktierne i det Malmö-baserede selskab, stort potentiale for industrien.

Ifølge de to parter vil BIM ”ændre byggebranchen fundamentalt, og have en væsentlig indvirkning på produktvalg, materialeflow, omkostninger, kvalitet og logistik.” Samtidig vil indtjeningen blive øget via et ”forbedret samarbejde omkring design og byggeri gennem intelligent produktvalg, forbedrede downstream-processer og logistik.”

Med mere end 279.000 aktive brugere, over 240.000 parametriske objekter og 16 millioner artikler er BIMobject verdens største og hurtigst voksende digitale system til indholdsstyring af BIM-objekter. Det gør eksempelvis arbejdet lettere for entreprenører og arkitekter, der nu kan downloade digitale kopier af bygningskomponenter enormt detaljeret og derved kan klare store dele af byggeprocessen digitalt.

”Et vigtigt aspekt i vores strategi er at drive, understøtte og høste de fordele, der er ved at forbedre produktiviteten i byggebranchen. BIM er hoveddrivkraften bag digitaliseringen, [og] et vigtigt element i BIM at kunne bruge digitale byggematerialer, hvilket er præcist dér, hvor BIMobjects teknologi kan understøtte alle værdikædens interessenter”, siger CEO for Solar, Anders Wilhjelm.

Læs også: Solar vinder stor logistikopgave

Mere præcist har Solar A/S erhvervet 19,99 procent af aktierne i BIMobject AB, hvoraf de 15,35 procent er nyudstedte aktier. De resterende 4,64 procent vil blive købt fra en række eksisterende aktionærer, herunder nogle af BIMobjects ledere. Overtagelsesprisen for aktierne er ca. SEK 217 mio. (omkring 170 mio. kr.).

-AK

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere