11.05.2020  |  Innovation

BYD's ellastbiler er på vej til Europa

Den kinesiske elbilfabrikant BYD er på vej ind på det europæiske marked med både en 19 ton lastbil, en varevogn og en containertruck. I første omgang skal en SUV bane vejen i Norge.

Kinesisle BYD, der udvikler elektriske køretøjer og batteriteknologi, har netop annonceret sin europæiske divisions strategi om at starte udrulningen af først en personbiler og siden forskellige kommercielle køretøjer i Europa.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Læs også: Volvo og Daimler danner joint venture for at udvikle fremtidens bæredygtige transport

BYD har allerede en veletableret eBus- og eCoach-tilstedeværelse i Europa, og indledningsvis vil man introducere anden generation af den elektriske SUV Tang på det norske marked.

Den skal bane vejen for, at selskabet senere på året vil gå ind på markedet for kommercielle køretøjer med en bredere palet af enheder til forskellige formål.

I porteføljen har BYD således både en 19 ton og en 7,5 ton lastbil, en varevogn og en containertruck til havnedrift.

Norge er længst fremme
Testforløbet med personbilen i Norge, der ifølge BYD er det oplagte startpunkt i Europa, skal vise europæerne hvordan BYD er fokuseret på emissionsfri transport og få de potentielle kunders øjne op for de kinesiske muligheder.

Det forklarer direktør for BYD Europe, Isbrand Ho, der er begejstret for den nye strategi:

Læs også: Volvo på vej med nye eldrevne lastbiler

”Dette er endnu en milepæl i vores forpligtelse til at beskytte miljøet, bidrage til reduktion af udledninger og at medvirke til renere luft i Europa”, siger han.

- SMF

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere