14.02.2020  |  Branchenyt

Volvo på vej med nye eldrevne lastbiler

Der kan være godt nyt på vej til transportbranchens klimaaktivister, for Volvo Trucks regner med at påbegynde fremstillingen af batteridrevne lastbiler ved udgangen af 2020.

Ved et nyligt event hos TEC Equipments forhandler i Fontana, Californien, tilbød Volvo Trucks nysgerrige besøgende at kaste første blik på deres nye North American Class 8 batteridrevne lastbiler.

Læs også: Mere elektrisk levering undervejs

I Europa er Volvo Trucks begyndt at sælge el-lastbiler til bytransport og har fremvist elektriske koncepttrucks til regional distribution, og ved at gøre brug af allerede eksisterende elektromobilitetsteknologi har Volvo Trucks i Nordamerika været i stand til at integrere denne teknologi i North American VNR-modellen.

Pilotfremvisningen udgør en del af Volvos LIGHTS-projekt (Low Impact Green Heavy Transport Solutions), som består af et samarbejde mellem 15 offentlige og private partnere, der skal demonstrere levedygtigheden af eldreven godstransport i trafik med høj densitet og byområder.

Volvo Group har bidraget til projektet med 36,7 millioner dollars (ca. 252 mio. kr.) ud af de 90 millioner dollars (619 mio. kr.), der er investeret i alt.

Kræver mere end en lastbil
”Volvos LIGHTS-projekt beviser, at hvis anstrengelserne for at få det hele til at hænge sammen skal betale sig, kræver det mere end blot en lastbil. Det drejer sig om at ændre hele økosystemet for klimaneutral heavy duty transport og at tage et ansvar for det økosystem”, siger Peter Voorhoeve, direktør i Volvo Trucks i Nordamerika, og fortsætter:

”Det er noget, du kun kan opnå ved at have et fælles mål, et helt integreret samarbejde mellem alle samarbejdspartnere og en aftale om at være pionerer sammen”. 

Volvo VNR el-lastbilerne vil i første omgang blive testet af to af Californiens ledende fragtvirksomheder, Dependable Supply Chain Services og NFI.

Læs også: Scania klar med første lastbil på flydende biogas

Volvo Trucks North America vil påbegynde første fase af serieproduktion og salg af Volvo VNR Electric i slutningen af 2020.

- SMF

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere