19.05.2021  |  Strategi & ledelse

BlueJay: Vaccination er den største logistiske udfordring i meget lang tid

Indhold fra partner Hvad er dette?

Man bliver sandsynligvis nødt til at gå tilbage til landingen i Normandiet eller månelandingen for at finde en logistikudfordring på niveau med den igangværende vaccinationskampagne. Et aspekt, der er let at gå glip af, er vigtigheden af at opbygge forsyningskæder, der forenkler formidlingen af information. Det skriver Carsten Lundin, director sales fra BluJay.

En lighed mellem den igangværende vaccinationsindsats og arbejdet med store indsatser i krig, som er vanskeligt at ignorere, er at det i begge tilfælde faktisk handler om liv og død. En anden lighed er vigtigheden af ​​at kunne indsamle og formidle information. Selv om det i visse tilfælde kan være yderst vigtigt at begrænse formidlingen af ​​informationen, er det også ekstremt vigtigt at have adgang til den.

De fleste af os vil have, at vaccinationen kører problemfrit, og vi vil vide, hvordan det går, ligesom vi bliver frustrerede, når vi ikke har en forståelse af, hvordan det går på arbejdspladsen. Og de fleste af os er sandsynligvis skuffede, når vi indser, at tidligere leverede oplysninger ikke er korrekte. Mangler og fejl i formidlingen af ​​information fører til en række problemer. Dette gælder alt fra den enkeltes bekymringer og faldende tillid til fordelene ved vaccination videre til lavere støtte til fælles samfundsmæssige værdier.

Kravene er enkle at formulere generelt: Sørg for, at vaccinen strømmer ind i landet, at arbejdet med at distribuere den flyder videre, og at information om, hvordan den fungerer kommer ud til borgerne.

Alle aktiviteter ovenfor kan beskrives som udfordringer med hensyn til logistik og forsyningskæder. Og på alle niveauer er det ekstremt vigtigt at have adgang til i kombination med indsamling, kompilering, analyse og distribution af data. Dertil kommer, at logistikløsninger og forsyningskæder skal være både stabile og fleksible, to krav der ofte er modstridende. Og så skal alt gå hurtigt og være sikkert med hensyn til transport, opbevaring og håndtering.

Som sagt, er der ingen mangel på udfordringer. Vi kan tilføje produktionsproblemer, krav om godkendelser, politiske interessenter på både højt og lavt niveau, frygt for alvorlige bivirkninger og mere til.

Omvendt er det positivt, at effektiv datahåndtering ikke kun letter formidlingen af ​​information, men også fører til bedre styring af logistik og forsyningskæder. En af grundene til dette er, at det vil være muligt at bruge AI og machine learning. Sådanne løsninger ses undertiden som "black boxes", der reducerer gennemsigtigheden, men de kan lige så let øge gennemsigtigheden ud over at forbedre datakvaliteten.

Med AI og machine learning bliver det lettere at skabe forsyningskæder, der kan håndtere hurtige ændringer i behov og efterspørgsel med mere. Fra nøjagtige oplysninger om adgang til produkter og ressourcer, der skal styres, til forbedret sporbarhed og til straks at kunne se, hvor vacciner fra en bestemt serie er fordelt.

Med tekniske løsninger til automatisk mærkning, såkaldt "tagging", kan sådanne oplysninger gøres tilgængelige i realtid. Dette ville gøre det muligt hurtigt at opdage og om nødvendigt afbryde behandlingen af ​​vacciner, der mistænkes for at have bivirkninger. Med hensyn til mange typer vacciner vil det også være lettere at skabe distributionsløsninger, der opfylder kravene til f.eks. køling.

Dette er blot nogle få eksempler på værdien af ​​effektiv datahåndtering med hensyn til vaccinationskampagnen. Selvfølgelig kræves der en stor indsats og investeringer for at opnå alle fordelene. En vigtig del er den ensartede distribution af information via gennemsigtige rationelle løsninger til logistik, distribution og forsyningskæder for at sikre tempo, sikkerhed og effektivitet - og hurtigt at forhindre flaskehalse.

Mere fra BluJay Solutions, now part of E2open

BluJay Solutions, now part of E2open

https://www.blujaysolutions.com

About BLUJAY A global supplier of transportation and global trade software and services.BluJay Solutions  helps companies around the world achieve excellence in logistics and trade compliance - it's in our DNA. Through a blend of Data, Networks, and Applications, delivered in the BluJay Way, our DNA platform powers the Frictionless Supply Chain for thousands of the world's leadin…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere