29.05.2018  |  SCM 4.0

Blockchain-platform til maritim forsikring er i drift

Verdens første blockchainbaserede løsning til forsikring af skibe er netop gået i luften. Maersk har været med til udviklingen af platformen, der skal omfatte 1000 fartøjer i sit første år, og på sigt udvides til områder som havgods, global logistik og flyindustrien.

Endnu et stort blockchainbaseret tiltag er ved at rulle ind i shippingindustrien, denne gang i form af det, der af udviklerne bliver kaldt verdens første platform af sin slags til maritim forsikring, bygget på grundlag af teknologien, der forudses at revolutionere branchen inden for de kommende år.

Læs også: Blockchain skal lette skibsregistrering

Bag platformen, døbt Insurwave, står et joint venture mellem konsulentvirksomheden EY og Guardtime, der med egne ord er verdens største blockchain-virksomhed målt på indtjening og antal ansatte. Derudover har bl.a. A.P. Møller-Maersk været med i udviklingsprocessen som såkaldt ’pilotklient’.

Målsætningen for Insurwave lyder på, at man inden for det første år vil understøtte over en halv million automatiserede ledger-transaktioner og hjælpe med at håndtere risici for 1000 kommercielle fartøjer.

Derudover har man allerede planer om at udvide til andre typer erhvervsforsikring, herunder af maritimt gods, global logistik og områder som flyindustrien og energisektoren.

"Vores ambition er at fremskynde den digitale transformation af transport- og logistikindustrien og vi ser denne platform som en understregning af den værdi, der kan udvindes ved at strømline områder af vores industri, der stadig bygger på manuelle og ofte komplekse procedurer”, siger Head of Risk and Insurance for Maersk, Lars Henneberg, og fortsætter:

”Vi ejer og opererer omkring 350 containerskibe i hele verden, og maritim forsikring afkræver betydelige ressourcer for os. Ved at flytte det til denne platform, hjælper vi os selv automatisere manuelle processer og afhjælpe en række ineffektive led og friktionsomkostninger i den måde, vi har brugt til at handle maritim forsikring.”

Milepæl for blockchain
Insurwave bruger teknologisk infrastruktur fra Microsoft Azure og Acord-datastandarder. Ifølge CEO for Guardtime, Mike Gault, repræsenterer udrulningen af platformen ”… en vigtig milepæl, ikke kun for forsikringsindustrien, men også for blockchainteknologien, som beviser at den kan levere reel værdi til kommercielle kunder”, som han siger.

Og blandt de industrielle parter bag den nye platform er der da heller ikke meget tvivl om, at blockchain kommer til at disrupte forsikringsbranchen.

Læs også: Maersk og IBM vil skabe ny blockchainvirksomhed 

”Blockchain åbner op for nye muligheder for, hvordan virksomheder kan handle med hinanden, ved at forvandle komplekse processer til omkostningsbesparende aktiver. Microsoft er begejstret for at arbejde sammen med EY, Guardtime, Maersk og den maritime forsikringsbranches ledere for at sætte denne platform i drift, og samtidig bevise den kommercielle værdi i blockchain”, siger general manager for Azure blockchain engineering hos Microsoft, Matthew Kerner.

-AK

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere