09.12.2016  |  SCM 4.0

Audi åbner smart fabrik i Mexico

Automation, robotter, 3D-teknologi og ikke mindst forbundne elementer via IoT. Den tyske bilgigant Audi har åbnet en smart fabrik, gearet til Industri 4.0, i Mexico.

Produktion på et nyt niveau bliver efterhånden til virkelighed flere og flere steder i verden. Brands som Adidas, Daimler og flere andre har eller er ved at etablere avancerede faciliteter, hvor teknologi spiller end endnu mere central rolle, og nu er den tyske bilgigant Audi blevet den næste i rækken.

Læs også: Robotter, lasere og exoskeletter – VW ser på fremtidens logistikløsninger

I mexicanske San José Chiapa, små 200 km øst for Mexico City, har Audi således åbnet sin første fabrik på det nordamerikanske kontinent, og det er ikke en hvilken som helst fabrik. Koncernens CEO, Rupert Stadler, kalder sitet i Mexico, der repræsenterer en investering på over 1 mia. eurom for en 'milepæl' i selskabets historie, og det er specielt på baggrund af netop teknologien i fabrikken.

Helt fra konceptfasen har fabrikken således været planlagt virtuelt i 3D, hvilket man førte helt frem til en komplet, computersimuleret åbning og produktion, før der overhovedet var lagt så meget som en mursten på den mexicanske mark.

Leverandører i baghaven
Dermed er fabrikken "et fornemt eksempel på the Audi Smart Factory", siger Audis bestyrelsesmedlem for produktion, Hubert Waltl, i en pressemeddelelse, og fortæller samtidig, at den grundige, digitale forberedelse gjorde det muligt for Audi at få fabrikken i drift 30 procent hurtigere end normalt.

Det hypermoderne udstyr og en højeffektiv logistik skal bane vejen for fabrikationen af 150.000 Audi Q5 om året. Hvad angår fabrikkens forsyningskæde, har Audi sørget for, at den for størstedelens vedkommende bliver så kort som muligt. Umiddelbart ved siden af den nye facilitet har Audi således en samling af leverandører i en såkaldt JIS-park (just in sequence), der skal garantere korte afstande og stabile leverancer.

Inde i selve fabrikken, der med en beliggenhed i 2.400 meters højde slår alle interne rekorder hos Audi, handler det i høj grad om connectivity, dvs. at store dele af stedets udstyr er forbundet via Internet of Things og deler store mængder data med både andre elementer og faciliteten som helhed.

Læs også: Audi sparer tid med dansk lagerrobot

Dermed er fabrikken gearet til Industri 4.0; den tyske term, der refererer til idéen om, at verden er på vej mod en fjerde industriel revolution, der handler om forbundenhed og koblede enheder online.

Ved årets udgang regner Audi med at have 4.200 mand i beskæftigelse på fabrikken.

-AK

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere