22.09.2017  |  Strategi & ledelse

A.P. Møller Holding overtager Maersk Tankers

Med en aftale om salget af Maersk Tankers til APMH Invest er Mærsk nu et skridt tættere på at skille sig af med olieforretningen. Hvad der skal ske med Maersk Drilling og Maersk Supply er endnu uvist.

I går kunne A.P. Møller – Mærsk underskrive en aftale om salget af Maersk Tankers til APMH Invest, der er et af koncernens egne holdingselskaber under A.P. Møller Holding. Prisen lyder på 1,7 mia. dollars (ca. 10,5 mia. kr.), og provenuet fra transaktionen vil blive brugt til at reducere gælden.

Læs også: Hackerangreb koster Maersk op mod 1,9 mia. kr.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Maersk Tankers har været en del af A.P. Møller – Mærsk siden 1928 og er et af verdens største virksomheder inden for produkttankskibe, der transporterer raffinerede olieprodukter globalt og til daglig beskæftiger 3.100 mennesker.

Flåden består af 161 skibe, hvoraf Maersk Tankers ejer 80 på tværs af fire segmenter; Intermediate, Handy, Medium Range og Long Range 2.

Der kommer ikke til at ske nogen ændring af navnet på flåden, hvorfor virksomheden fortsætter under navnet ”Maersk Tankers”, og fortsat bruge A.P. Møller – Mærsks syvtakkede stjernelogo.

”Som tidligere CEO for Maersk Tankers i mere end 10 år erkender jeg betydningen af at have en ejer med en langsigtet markedsudsigt i denne branche, og derfor er jeg glad for, at Maersk Tankers kan fortsætte med at udvikle sit navn og position under A.P. Møller Holding”, siger Søren Skou, der er adm. direktør for AP Møller – Mærsk.

Vil skille sig af med olieforretning
Salget af Maersk Tankers er den anden transaktion i strategien om at skille sig af med olieforretningen, for i stedet at bruge ressourcerne på at fokusere på at skabe vækst i transport- og logistikaktiviteterne.

”Efter at have fastslået det fremtidige ejerskab af Maersk Tankers har vi endnu taget et vigtigt skridt i vores strategi for at frigøre ressourcer og fokusere den fremtidige vækst i A.P. Moller - Mærsk om containershipping og logistik”, siger Søren Skou.

Det er planen, at den nye ejer af Maersk Tankers vil etablere et ejerskabskonsortium for flåden med japanske Mitsui, oplyser Maersk.

A.P. Møller Holding overtager Maersk Tankers organisation, portefølje og forpligtelser. Som en del af aftalen vil holdingselskabet påtage sig alle udestående kapitalforpligtelser for Maersk Tankers flådefornyelsesprogram.

Læs også: Mærsk sælger olieforretningen for at styrke transport- og logistikdelen

Det er imidlertid ikke kun olie- og gasaktiviteterne, men alle fire energiselskaber, Maersk vil skille sig af med inden for den nærmeste fremtid. Hvad der skal ske med Maersk Drilling og Maersk Supply Service, vil blive fastlagt inden udgangen af 2018.

- EL

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere