03.08.2017  |  Lager & distribution

Amazon vil ansætte 50.000 logistikarbejdere

Det bliver ikke uden kamp, når Amazon skal have ansat intet mindre end 50.000 logistikarbejdere i USA. Markedet er nemlig presset, og derfor har de arbejdssøgende bedre betingelser for at forhandle.

Hos amerikanske Amazon er man i øjeblikket på udkig efter intet mindre end 50.000 medarbejdere. Det svarer til indbyggertallet i større danske byer som Herning og Roskilde.

Derfor kunne handelsgiganten i begyndelsen af ugen invitere på store jobmesser over hele USA, hvor arbejdssøgende kunne få tilbudt et job på dagen, skriver The Wall Street Journal.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Læs også: Amazon åbner 60.000 kvm stort udviklingscenter i Storbritannien

Amazon har tidligere lovet at ansætte 130.000 hel- eller deltidsansatte i et allerede presset marked for kvalificerede logistikarbejdere, men med 50.000 nye jobs er de efterhånden godt på vej, skriver Berlingske.dk.

Ansættelsesmålet på de 130.000 skal efter planen være i mål om et års tid. Til den tid vil selskabets arbejdsstyrke være nået op på 300.000 ansatte – sammenlignet med 30.000 i 2011.

Et presset marked
Ifølge Wall Street Journal er det amerikanske marked for logistikmedarbejdere hårdt presset for tiden. Derudover forventer man, at de sidste talenter ansættes, når julehandlen sætter ind.

Til gengæld giver det de arbejdssøgende bedre betingelser for at handle, skriver Berlingske.dk. Det er man klar over hos Amazon, hvorfor man har lagt en plan for, hvordan virksomheden skal skille sig ud fra andre arbejdsgivere.

Her vil man blandt andet tilbyde konkurrencedygtige lønninger, diverse velfærdsordninger og stipendier til uddannelse, siger Jon Olsen, der er direktør for Amazons internationale HR-afdeling.

Læs også: Amazon vil automatisere Whole Foods Market

Flest fuldtidsstillinger
Næsten 40.000 af de nye logistikjob skal være fuldtidsstillinger i Amazons varehuse, hvor pakker klargøres og sendes videre.

Derudover vil flere af de nye stillinger være i varehuse, som først åbner i løbet af de kommende måneder.

Flertallet af de resterende arbejdspladser vil formentlig være deltidsstillinger på Amazons sorteringscentre, skriver Berlingske.dk.

- EL

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere